Calvo acusa l’independentisme «passat» d’eclipsar la lluita contra la violència masclista a Catalunya

  • «Han baixat la guàrdia a protegir les dones», afirma la vicepresidenta del Govern

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha acusat el Govern de desatendre la lluita contra la violència masclista per centrar-se en les seves «teories independentistes absolutament passades». En una conversa telemàtica amb Illa sobre feminisme en el marc de la campanya electoral, Calvo ha assegurat que «Catalunya ha perdut el temps» amb unes teories que busquen separar un territori d’un estat d’Europa, en una UE que considera que s’està federant i enfortint en la política global del planeta.

Notícies relacionades

Calvo considera que mentre el Govern s’ha dedicat els últims anys al procés independentista «han baixat la guàrdia a protegir de la violència –de la integritat física i moral– les dones». «Si et dediques a construir totes aquestes fantasies que acaben com acaben... Si ets a Waterloo parlant de la Covid a Barcelona, quan has tocat el dos i no estàs aquí, doncs et falten molts elements de la realitat. Torna a Catalunya al món real», ha expressat amb referència al projecte de l’expresident de la Generaltiat Carles Puigdemont.

Ha assegurat que si el Govern estava centrat en aquest procés no podien estar fent polítiques feministes de veritat sinó «només de boca», i ha afirmat que els fons que s’han utilitzat per a la lluita contra la violència masclista eren estatals i no de Catalunya.