Puigdemont posa condicions per a un eventual suport de JxCat a Aragonès

  • L’expresident avisa que no estaran en un Govern que recolzi l’Executiu del PSOE

  • Borràs afirma que es van malinterpretar les seves paraules quan va afirmar que Junqueras és a la presó per «corrupció»

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha posat condicions al possible suport a ERC en cas que el republicà Pere Aragonès superi JxCat a les urnes. D’entrada, ha mostrat la seva disposició al recolzament mutu entre independentistes, si bé ha puntualitzat, en una entrevista a RAC-1, que s’hauria d’aconseguir un pacte de «mínims».

En aquest sentit, ha advertit, respecte al nou Govern: «Si vol fer la república espanyola, no hi serem, si volen ser crossa del Govern espanyol per facilitar-li coses, no hi serem», ha afirmat «perquè no hi hagi dubte sobre això». Puigdemont ha reclamat que el nou Govern se centri en la consecució de la independència i ha afirmat la tesi que el referèndum de l’1-O i el seu resultat són vàlids, així que han de ser aplicat, en especial si l’independentisme aconsegueix el 50% dels vots el 14-F.

Puigdemont ha revelat una conversa recent amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i ha reclamat una taula de diàleg entre independentistes, que ha qualificat com a «taula dels aliats» per «corregir, millorar o reorientar el que hàgim de fer i proposar un programa de govern» amb la base «que Catalunya sigui un Estat independent».

Borràs, desafiant

Notícies relacionades

Per la seva banda, la candidata de JxCat, Laura Borràs, s’ha mostrat desafiant en una entrevista a TVE, quan al ser preguntada per la seva polèmica afirmació que Junqueras és a la presó «per corrupció», ha contestat reclamant a l’entrevistador «comprensió lectora» i «comprensió audiovisual».

«Mai ha sigut la meva voluntat atacar ningú que és company de viatge, recomano que es vegi la resposta concreta i no es malinterpreti fent talls que donen a entendre el que no es diu». Tot seguit, ha intentat aclarir que «Junqueras ha sigut condemnat per corrupció com els nostres consellers, com tot el judici del procés». «Estàvem parlant en un determinat context», ha afegit, i tot seguit ha demanat a l’entrevistador: «Som aquí per parlar de JxCat, de la proposta de JxCat».