Laura Borràs ataca ERC per portar l’independentisme a «una via morta»

  • Afirma que la disjuntiva és entre un nou tripartit o un Govern independentista

  • Míriam Nogueras acusa de «covards» els republicans

Laura Borràs ataca ERC per portar l’independentisme a «una via morta»
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La candidata de Junts per Catalunya (JxCat), Laura Borràs, ha centrat el seu míting a Mataró en els atacs a l’estratègia d’ERC, que aposta per la «via àmplia» cap a la independència. Borràs ha acusat els republicans de no optar per exercir la independència, ha admès que el Govern de l’actual legislatura no ha avançat cap a la secessió i ha promès fer la independència «no el 15 de febrer, no la faré jo sola, la farem junts quan estiguem preparats per garantir que no hi haurà cap marxa enrere».

La candidata, diputada al Congrés i exconsellera ha afirmat que «hi ha companys de viatge que volen una via àmplia, que pot posar la independència en una via tan lenta que pot acabar en una via morta. Nosaltres som partidaris de la via catalana que va permetre creuar de cap a cap gent il·lusionada».

Borràs ha afegit que l’estratègia d’ERC «implica ser independentistes molts anys més, potser tota la vida» i ha afegit que «quan ens diguin que la nostra via no és realista hem de respondre que no és realista esperar que l’Estat espanyol es comporti com un Estat democràtic que ens permet fer un referèndum. Això sí que no és realista, com pensar que amb un Govern amb els comuns avançarem cap a la independència».

Crítica al Govern Torra

Notícies relacionades

La candidata ha plantejat una disjuntiva entre un Govern tripartit, que ha qualificat de «nefast» o un Govern independentista, que no un Govern amb independentistes, «perquè aquest ja l’hem tingut i no hem avançat cap a la independència».

La desqualificació

Més enllà fins i tot que els atacs de Borràs ha anat la diputada de Junts a Madrid, Míriam Nogueras, que ha dit directament «covards» als republicans: «els mateixos covards que mentre estem en campanya es queixen del Govern de l’Estat i de la monarquia i s’autoproclamen el canvi però a Madrid són els que apuntalen, investeixen, aproven pressupostos i tot a canvi de res».