Borràs (JxCat) promet no apujar impostos i no contractar empreses de l’Ibex-35

  • La candidata admet que la seva proposta de suprimir l’impost de successions no es reflecteix en el programa

  • La líder independentista demana un debat al PSC i ERC: «Fem un trio»

Borràs (JxCat) promet no apujar impostos i no contractar empreses de l’Ibex-35
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La candidata de JxCat a les eleccions catalanes, Laura Borràs, ha admès que la seva aposta per suprimir l’impost de successions, que va explicitar en una entrevista a EL PERIÓDICO, no es veurà reflectida en el programa electoral del seu partit perquè al si de la formació hi ha diversitat d’opinions, per la qual cosa l’impost quedaria igual, en cas d’arribar al Govern. Borràs ha assegurat que no és partidària d’apujar impostos i ha promès que el Govern no contractaria empreses de l’Ibex 35 si és presidenta.

Notícies relacionades

En l’entrevista, Borràs ha afirmat: «Jo tinc la meva opinió personal sobre l’impost de successions. És injust perquè es paga per uns béns que ja han sigut cotitzats. És un impost sobre la mort amb què moltes famílies es troben en una situació de molta dificultat». Amb tot, avui ha assegurat que el programa electoral no inclourà reduir aquest impost i el mantindrà igual. «El deixem igual que en aquesta legislatura». «Ha de ser objecte de debat amb les diferents sensibilitats a JxCat en el context d’una Catalunya que no es vegi extorsionada des d’un punt de vista fiscal com fins ara. Són debats que hem de poder tenir», ha afegit. Tot seguit, s’ha mostrat partidària de no incrementar la pressió fiscal a Catalunya.

Eliminar la contractació amb l’Ibex

Entre les 50 mesures anunciades avui, a falta de la concreció del programa electoral, íntegre, figura la d’«eliminar la contractació d’empreses de l’Ibex 35 per part del Govern. Preguntada sobre els mecanismes legals per fer-ho, i si això inclou també no contractar entitats financeres, Borràs ha assegurat: «El nostre compromís és ferm», ha assegurat, i ha argumentat que es tracta de «donar visibilitat a les pimes o grans empreses catalanes que donin riquesa i serveis a Catalunya». Fins i tot ha suggerit «fer un banc nacional català», ha apuntat, i ha comentat l’existència de «caixes d’enginyers i diversos projectes»