Casado avisa que Illa pactarà amb ERC perquè «són dues cares de la mateixa moneda»

  • El líder del PP i Alejandro Fernández asseguren que el PSC «agafarà els vots constitucionalistes i els donarà a ERC» per a així assegurar la permanència de Sánchez a La Moncloa

Casado avisa que Illa pactarà amb ERC perquè «són dues cares de la mateixa moneda»
2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Tant el líder del Partit Popular, Pablo Casado, com el candidat del PCC a les eleccions del 14-F, Alejandro Fernández, han alertat aquest diumenge que, tot i que ho neguin, el PSC pactarà amb ERC si després dels comicis tots dos poden conformar un govern. »[Pedro] Sánchez envia [Salvador] Illa a Catalunya, no per derrotar l’independentisme, sinó per agafar els vots constitucionalistes i donar-los a ERC» i assegurar així «la seva supervivència política», ha assegurat l’aspirant popular.

Mentre que Casado ha assenyalat que el PSC «pactarà amb ERC, com sempre, tot i que ho negarà tant com Sánchez hores abans de pactar amb [Pablo] Iglesias, qui li treia la son». En la seva opinió, els socialistes catalans i ERC són els «socis indissociables» del procés, «dues cares de la mateixa moneda» i «col·laboradors» perquè el president del Govern pugui continuar al seu lloc.

D’aquesta manera, Casado i Fernández han col·locat el PSC i el seu candidat, Salvador Illa, a qui han dedicat més atacs que al Govern o als partits independentistes, al centre de la seva diana, en un míting celebrat a Badalona en què han participat també l’alcalde d’aquesta ciutat i el de Madrid, Xavier García Albiol i José Luis Martínez-Almeida, respectivament, així com altres regidors del PP però de manera virtual.

El tripartit

Casado ha qualificat l’aspirant socialista del «fugit del barco en plena tempesta», per haver renunciat a encapçalar el Ministeri de Sanitat durant la tercera onada de contagis de Covid. »Illa representa la irresponsabilitat de Sánchez, el que hauria d’estar gestionant vacunes, ve de campanya», ha sentenciat. Així mateix, ha demanat el vot per al PP per evitar «que es creï un govern frankenstein a la catalana» o un nou «tripartit» que, segons el seu parer, només porten «ruïna, inestabilitat i pitjors serveis públics».

Notícies relacionades

En clau nacional, Casado ha comparat els fons europeus habilitats per pal·liar la crisi de la Covid i el decret dels quals ha tirat endavant gràcies al recolzament de Bildu i l’abstenció de Vox amb els ’eros’ d’Andalusia, insinuant que les ajudes podrien acabar a empreses i ajuntaments afins a l’Executiu central.

Així mateix, ha demanat al president del Govern que comparegui per explicar el pla de reformes remès a Brussel·les i ha anunciat que el grup popular a l’Europarlament exigirà a la Comissió Europea que els informi sobre el mateix, ja que, segons la seva opinió, l’Executiu està «ocultant les destralades» perquè no es coneguin abans de les eleccions catalanes.