Anunci des de Barcelona

El PP portarà al Tribunal Constitucional el decret antidesnonaments

  • La nova normativa del Govern puntualitza que no es podrà expulsar les persones que ocupin quan l’entrada s’hagi produït sense «intimidació o violència»

  • Casado acusa Colau i la Generalitat de «legsilar en favor dels ocupes»

El PP portarà al Tribunal Constitucional el decret antidesnonaments
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dissabte que portarà el decret antidesnonaments del Govern al Tribunal Constitucional (TC) perquè, segons el seu parer, «facilita l’ocupació il·legal» d’immobles a Espanya.

Diversos càrrecs del PP ja havien criticat durament aquests dies que l’Executiu modifiqués la normativa aprovada al desembre que permetia el llançament en tots els casos en els quals hi hagués delicte, per matisar ara que no es podrà expulsar els ocupes d’una vivenda quan l’entrada s’hagi produït sense «intimidació o violència».

Casado ha anunciat aquesta mesura des de Barcelona, durant la presentació de la candidatura dels populars, on ha denunciat que hi ha «massa inseguretat als carrers» i «massa vivendes ocupades». «La meitat de les ocupacions denunciades es produeixen a Catalunya i potser té una cosa per veure que aquí l’alcaldessa de Barcelona no ho condemna i que la Generalitat fins i tot legisla a favor dels ocupes», ha defensat.

Notícies relacionades

Segons el seu parer, el decret del Govern facilita «la usurpació de béns immobles» i provoca una situació «insostenible», per la qual cosa el PP ho portarà als tribunal en defensa de «la seguretat jurídica, la propietat privada i la seguretat individual».

«Catalunya és un paradís per als delinqüents», ha rematat minuts després el líder del PPC, Alejandro Fernández, que ha presentat la seva papereta per a les eleccions catalanes del 14 de febrer amb la incorporació de l’exlíder de Cs, Lorena Roldán, com a número dos, i de la mà dreta de Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, com a número tres.