El Govern demana disculpes pel col·lapse de la web dels ajuts a autònoms

Budó afirma que l'Executiu revisarà el sistema d'atorgament de subvencions

Emplaça el Govern central a gratar-se la butxaca, també, amb els sectors afectats

zentauroepp54307585 25 06 2020 la portavoz del govern  meritxell bud   en una ru200801132934

zentauroepp54307585 25 06 2020 la portavoz del govern meritxell bud en una ru200801132934 / DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

El Govern va reconèixer aquest dimarts el fiasco que ha suposat l’atorgament d’ajuts als autònoms en funció de l’ordre d’arribada de les peticions i entre el col·lapse de la pàgina web on es feien les sol·licituds. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va demanar «disculpes» als ciutadans i va detallar que l’Executiu canviarà el sistema. «Es va voler primar l’agilitat a fer arribar els recursos i ha caigut en una competència competitiva», es va lamentar per afegir que «la realitat és que no tenim prou diners per fer front als ajuts als sectors que més ho necessiten».

Va detallar la consellera que, amb l’experiència del que ha passat amb els ajuts a l’hostaleria, es va dimensionar el sistema informàtic per absorbir fins a 15.000 demandes per minut. I que aquest dimarts, el pic va superar els 18.000.

Notícies relacionades

Després del compungiment, l’atac al Govern central. Budó va recordar que en els últims dies la Generalitat ha mobilitzat «fins a 400 milions», mentre que l’Estat «no ha fet res». La també consellera de Presidència va dir que si bé «20 milions és poc», sempre és més que «l’única novetat que ha aportat el Govern del PSOE i Podem, que ha sigut augmentar la quota d’autònoms i no pagar els ertos des del 12 d’agost». Davant això, Budó va exigir l’Estat a «que hi posi els diners»

Després de negar que hi hagi hagut cap lluita partidista entre els departaments de Treball, en mans d’ERC, i el de Polítiques Digitals, en les de JxCat, Budó va asseverar que el Govern està estudiant realitzar noves convocatòries per als autònoms i la resta de sectors.