OPERACIÓ VOLHOV

ERC expedienta i força la dimissió d'un regidor detingut en l'operació Volhov

La Guàrdia Civil va trobar 40.000 euros al despatx del regidor de Cabrera

zentauroepp55632184 28 10 20 igualada operatiu de la gurdia civil  entrades i re201028193420

zentauroepp55632184 28 10 20 igualada operatiu de la gurdia civil entrades i re201028193420 / Marc vila

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cabrera de Mar (Barcelona), Enric Mir, ha presentat la seva dimissió després que ERC li obrís expedient i el suspengués cautelarment de militància per haver sigut detingut la setmana passada en el marc de l’operació Volhov. La Guàrdia Civil va trobar prop de 40.000 euros en efectiu al despatx de Mir, detingut durant els registres ordenats pel jutge que investiga la suposada desviació de fons públics per costejar despeses de l’expresident Carles Puigdemont a Bèlgica.

ERC ha assenyalat en un comunicat que, arran de les actuacions judicials, va obrir «diversos expedients informatius per verificar la versemblança de les acusacions fetes públiques». En relació amb els registres policials del passat 28 d’octubre a les dependències de l’Ajuntament de Cabrera de Mar i les acusacions de prevaricació, segons ERC, «s’ha pogut corroborar que no s’ha produït cap delicte, irregularitat ni tracte de favor en la gestió urbanística».

Incompatible amb el partit

Notícies relacionades

Sobre els diners confiscats, de les investigacions derivades dels expedients informatius oberts pel partit es conclou, segons Esquerra, que «aquest fet obeeix a un comportament de l’esfera privada» de Mir i «no té cap relació amb la seva actuació com a regidor o militant». «No obstant, aquest comportament és del tot incompatible amb els valors republicans que defensem tant el partit com el grup municipal de Cabrera de Mar», afegeix el comunicat.

Mir nega que els diners procedissin d’una requalificació de terrenys vinculada a l’exconseller i exdirigent d’ERC Xavier Vendrell, cosa que investiga el jutge, i atribueix l’import a la venda d’un immoble familiar per comprar-ne un altre.