PETICIÓ D'EMPARA

El CGPJ deixa en mans de la Policia les amenaces rebudes per l'instructor del 'cas Dina'

Rebutja la petició d'empara del jutge De Prada per les crítiques rebudes per la sentència de la 'Gürtel'

La comissió permanent es divideix en funció en els acords en relació amb els dos magistrats

mg 0025

mg 0025 / DANIEL MORDZINSKI

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

Les dues últimes peticions d’empara dirigides al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) han tingut respostes diferents. La Comissió Permanent ha rebutjat la sol·licitud del magistrat de l’Audiència Nacional José Ricardo de Prada i ha decidit esperar a les indagacions policials davant la denúncia per amenaces de Manuel García-Castellón, instructor del ‘cas Dina».

L’òrgan de govern dels jutges ha informat que la petició d’empara de De Prada s’ha rebutjat «al considerar que no es reuneixen els requisits que, segons reiterada doctrina del Tribunal Suprem, determinen l’existència d’un atac o pertorbació de la independència judicial».

El magistrat va denunciar els insults i crítiques que des d’alguns mitjans de comunicació se li havien dirigit per la sentència de la ‘Gürtel’, que va redactar fa dos anys, per això aquestes pressions en cap cas podrien afectar-lo en un procediment obert.

Els vocals Álvaro Cuesta, Rafael Mozo i Pilar Sepúlveda, favorables a l’admissió a tràmit de la petició d’empara per a la seva tramitació posterior, han anunciat la formulació de vot particular.

Diferents discrepants

Notícies relacionades

A més, la Comissió Permanent ha pres coneixement de l’escrit remès pel també magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón i ha acordat estar esperant el resultat de les investigacions policials iniciades arran de la denúncia que va interposar després d’elevar una exposició raonada contra el vicepresident del Govern Pablo Iglesias.

En aquest cas, han anunciat la formulació de vot particular els vocals Nuria Díaz, Juan Manuel Fernández i Juan Martínez Moya, favorables a la inclusió en l’acord d’una referència a la importància del respecte a l’autoritat judicial, tal com recull el dret europeu.