en el 'cas Villarejo'

La fiscalia demana arxivar la investigació a Corinna Larsen

Els fiscals d'Anticorrupció han sol·licitat al magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón que tanqui la peça 'Carol'

ST PETERSBURG, RUSSIA - NOVEMBER 17, 2017: German Princess, philanthropist Corinna zu Sayn-Wittgenstein at a meeting of the Mariinsky Theatre’s Board of Trustees in the new stage building of the Mariinsky Theatre. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail MetzelTASS via Getty Images)

ST PETERSBURG, RUSSIA - NOVEMBER 17, 2017: German Princess, philanthropist Corinna zu Sayn-Wittgenstein at a meeting of the Mariinsky Theatre’s Board of Trustees in the new stage building of the Mariinsky Theatre. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail MetzelTASS via Getty Images) / Mikhail Metzel (TASS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia Anticorrupció ha remès un escrit al jutge del ‘cas Villarejo’ en el qual sol·licita arxivar la peça on investiga si l’examiga de Joan Carles I Corinna Larsen va contractar l’excomissari José Villarejo perquè espiés dades personals d’una assistent espanyola de la qual sospitava. 

Segons ha avançat ‘El Español’ i confirmen a EFE fonts jurídiques, els fiscals han sol·licitat al magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón que tanqui la peça ‘Carol’, reoberta el mes de juliol passat, al considerar que no existeixen prou indicis per continuar amb la causa. 

Al reobrir la peça, la número 5 del cas, el magistrat va acordar imputar l’empresària Larsen així com l’excomissari José Villarejo, el seu soci Rafael Redondo i l’expresident de Telefónica Juan Villalonga. 

La fiscalia va donar suport a l’al·legació amb la qual l’empresària es va oposar a la seva imputació i que va recolzar amb un informe pericial que afirmava que Villarejo estava ja jubilat quan van mantenir una trobada a Londres, de la qual presumptament sembla que va sortir l’encàrrec investigat. 

Anticorrupció va qüestionar la tesi del jutge que quan Larsen li va fer presumptament aquest encàrrec, Villarejo estigués en actiu, ja que es va jubilar el 22 de juny del 2016, uns mesos abans que fos gravat l’àudio que va motivar la reobertura de la causa. 

A més, recentment, la Unitat d’Afers Interns de la Policia va remetre un informe al jutge en què comunicava que no havia trobat cap dada que corroborés que Larsen havia contractat Villarejo, argument de què es va servir l’excomissari per adherir-se al recurs de l’empresària contra la reobertura d’aquesta peça. 

Notícies relacionades

La fiscalia, que amb no poques objeccions es va oposar als recursos que anteriorment van presentar davant el jutge, també va advertir que per perseguir els delictes que s’imputaven –suborn, descobriment o revelació de secrets– era necessària una denúncia del perjudicat o una querella del ministeri fiscal. 

Corinna va ser citada a declarar el 28 de setembre, però el jutge finalment va suspendre la compareixença per demanar formalment al Regne Unit poder interrogar-la a l’ambaixada d’Espanya a Londres, on resideix.