VÍCTIMA D'UN CÀNCER

Mor Joan Mesquida, exdirector de la Policia i la Guàrdia Civil

El polític, de 57 anys, va fer el salt del PSOE a Ciutadans fa dos anys

L’exdirector de la Policia, Juan Mesquida, en la presentació de la seva plataforma, aquest dimarts, 11 de juny, a Madrid.

L’exdirector de la Policia, Juan Mesquida, en la presentació de la seva plataforma, aquest dimarts, 11 de juny, a Madrid.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exdirector general de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional Joan Mesquida ha mort aquest dilluns als 57 anys com a conseqüència d'un càncer, segons ha informat l'institut armat en el seu compte oficial de Twitter. Mesquida va ser també secretari d'Estat de Turisme i conseller d'Hisenda i Pressupostos de les Balears, així com director general d'Infraestructures del Ministeri de Defensa.

Va exercir de director general de la Guàrdia Civil entre abril i setembre del 2006 i com a director general del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil des de setembre del 2006 al 18 d'abril del 2008, en els dos casos amb el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. En els últims anys havia decidit estripar el carnet del PSOE i militava a Ciutadans. «Me'n vaig perquè el PSOE ha perdut la seva vocació de projecte majoritari socialdemòcrata i per coherència amb les meves idees», justificava l'abril del 2018.

Llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i Sociologia, va ser subdirector i director de l'àrea econòmica de l'Ajuntament de Calvià. Va ser elegit diputat pel PSOE al Parlament balear i conseller del Consell de Mallorca. Entre 1999 i el 2003 va ser anomenat conseller d'Hisenda i Pressupostos del Govern de Francesc Antich.

Posteriorment, va fer el salt a la política nacional, sent director general d'Infraestructuras del Ministeri de Defensa, entre maig del 2004 i abril del 2006; director general de la Guàrdia Civil entre abril del 2006 i setembre del mateix any; i director general del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil entre aquella data i el 18 d'abril del 2008.

Notícies relacionades

El 14 d'abril del 2008 va ser nomenat Secretari d'Estat de Turisme. Dos anys després, l'organisme seria transformat en Secretaria General de Turisme i Comerç Interior.

Va fer oficial la seva militància a Ciutadans l'agost del 2018. Elegit diputat al Congrés per les Balears en les eleccions generals d'abril del 2019, va ser designat portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, així com de la Comissió d'Interior i vicepresident segon de la Comissió de Seguretat Nacional.