CAUSA PENAL AMB AFORAT

El Suprem cita com a investigat el diputat d'Unides Podem Alberto Rodríguez el 20 d'octubre

El secretari d'organització de la formació morada prestarà declaració voluntària per un presumpte delicte d'atemptat contra agents d'autoritat

alberto-rodriguez

alberto-rodriguez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El magistrat del Tribunal Suprem (TS) Antonio del Moral ha citat per al pròxim 20 d’octubre a les 11.00 hores el diputat d’Unides Podem i secretari d’organització de la formació morada, Alberto Rodríguez, en qualitat d’investigat perquè presti declaració voluntària en relació amb la causa en la qual investiga un presumpte delicte d’atemptat  contra agents d’autoritat.

La Sala Penal del Suprem va acordar obrir causa al diputat d’Unides Podem després que el Jutjat d’Instrucció número 4 de San Cristóbal de la Laguna enviés testimoni d’un procediment abreujat seguit contra ell, entre altres, en virtut d’un atestat instruït per la Policia de la Comissaria de La Laguna per la comissió d’un presumpte delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat i lesions.

Sobre aquests fets el Ministeri Fiscal havia presentat escrit d’acusació contra Alberto Rodríguez al considerar-lo autor d’un delicte d’atemptat a agent de l’autoritat i d’una falta de lesions, i havia sol·licitat la imposició d’una pena d’un any de presó pel delicte i un mes de multa per la falta.

El jutjat d’instrucció havia acordat l’obertura del judici oral contra ell per fets presumptament constitutius de l’esmentat delicte, però a l’acreditar la seva condició de diputat, va acordar la nul·litat parcial de l’esmentada interlocutòria en la part que es referia a l’aforat.

Protesta contra la ‘Llei Wert’

El fets a investigar, segons la Fiscalia, es remunten al 2014, quan Rodríguez participava en una protesta contra la LOMCE organitzada coincidint amb la visita a La Laguna (Tenerife) del llavors ministre d’Educació del Govern del PP, José Ignacio Wert, que havia de participar en la inauguració de la catedral.

Notícies relacionades

Segons els atestats la manifestació va derivar en insults als agents desplegats per protegir les autoritats i llançament de tanques i tota mena d’objectes, per la qual cosa alguns agents van resultar agredits. Rodríguez es trobaria en un grup de persones que haurien participat en agressions, com cops de pancarta i cops de puny, i la seva participació exacta en aquests delictes haurà de ser aclarida ara pel Suprem.

Respecte a aquest mateix diputat, el Tribunal Suprem va obrir una causa el 2017 per un delicte de desordre públic en relació amb uns fets ocorreguts a la Laguna el 25 de desembre del 2006 i, posteriorment, va declarar extingida la seva responsabilitat penal al considerar que havia prescrit el delicte pel qual se l’havia investigat.