NOVES DILIGÈNCIES

El jutge de la 'Kitchen' cita a declarar el fals capellà que va assaltar la casa de Bárcenas

Vol determinar si l'atac va formar part del dispositiu il·legal d'espionatge desenvolupat per Interior

Un forense examinarà el nou imputat per determinar si està en condicions de declarar

undefined36025994 madrid  24 10 2016  declaraci n en la audiencia nacional   b161024135444

undefined36025994 madrid 24 10 2016 declaraci n en la audiencia nacional b161024135444 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón vol determinar si l’assalt d’un fals capellà a la casa de l’extresorer del PP Luis Bárcenas el 2013 s’emmarca en el dispositiu parapolicial il·legal conegut com a operació Kitchen, posat en marxa pel Ministeri de l’Interior de Jorge Fernández Díaz per intervenir els documents compromesos per al partit que pogués guardar. Per arribar a una conclusió, el magistrat ha citat a declarar el pròxim divendres com a imputat l’únic condemnat per aquest atac.

Abans de comparèixer davant el magistrat, Enrique Olivares García serà sotmès a un reconeixement medicoforense, per determinar si es troba en condicions de prestar declaració. L’Audiència Provincial de Madrid el va condemnar a 22 anys de presó per irrompre al domicili de Bárcenas i retenir la seva dona, el seu fill i l’empleada domèstica. Els magistrats el van considerar responsable de tres delictes de segrest, amenaces i faltes de lesions, tinença il·lícita d’armes i violació de domicili.

Preguntar a tothom

Notícies relacionades

García-Castellón ha mostrat el seu interès per aquest episodi, a través de reiterades preguntes als exresponsables policials imputats en la causa, tot i que cap, ni tan sols l’excomissari Enrique García Castaño, que s’ha mostrat disposat a col·laborar amb la justícia, ha admès qualsevol coneixement sobre aquests fets.

Si més no resulta sospitós com es va produir l’assalt, especialment després de saber-se que fins a 70 policies participaven en la vigilància a què es va sotmetre la família Bárcenas. També crida l’atenció com es va decidir: el xòfer dels Bárcenas, Sergio Ríos, va irrompre a la vivenda malgrat ser el seu dia lliure i va aconseguir reduir Olivares. Ríos, un dels imputats en la Kitchen, rebia 2.000 euros al mes dels fons reservats per informar sobre el matrimoni.