Calvo critica que Diaz Ayuso utilitzi «el joc de la política» en la pandèmia

La vicepresidenta assegura que la coordinació amb el Govern de Madrid resulta «molt difícil»

Insisteix que l'Executiu central segueix amb la «mà estesa» per afrontar la crisi sanitària

carmen calvo / periodico

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Amb les restriccions a 10 ciutats madrilenyes –entre les quals la capital– en vigor des de divendres passat a les 22.00 hores, les picabaralles entre dirigents del PSOE i del PP continuen. Aquest diumenge, Carmen Calvo ha retret a Isabel Díaz Ayuso que estigui utilitzant el «joc de la política» enmig d’una pandèmia mundial que està afectant de manera especial la ciutat de Madrid. 

En un acte en commemoració a Clara Campoamor, la vicepresidenta primera del Govern ha lamentat que resulta «molt difícil» coordinar-se i oferir ajuda a la Comunitat de Madrid. Les paraules de la dirigent socialista arriben després d’una setmana en què l’Executiu central i l’autonòmic van mantenir diverses reunions i fins i tot van arribar a un principi d’acord sobre les restriccions a aplicar per frenar la pandèmia. Tot i que, finalment, el Govern de Díaz Ayuso va votar en contra d’aquestes mesures en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

«No entenem com davant aquesta pandèmia utilitzen el joc de la política, particularment en llocs on la pandèmia s’acarnissa com és Madrid, els que en la mateixa frase col·loquen ‘vine i ves-te’n», ha remarcat Calvo. Referent a això, ha explicat que el Govern central segueix amb la «mà estesa» per a una «coordinació permanent». 

«Això és el que fem, sabent que l’obligació principal de totes les institucions ha de ser salvar vides, protegir la salut», ha afirmat, posant èmfasi en aquesta idea abans d’apuntar que també ho fan a Madrid «fins i tot malgrat les dificultats amb altres administracions». 

La «farsa»

Notícies relacionades

Díaz Ayuso tampoc deixa de criticar el Govern de Pedro Sánchez, que acusa de portar a terme una «estafa» per vendre el «caos» i poder intervenir la Comunitat de Madrid fins que «li convingui». En una entrevista publicada per l’ABC, la presidenta de la Comunitat ha afirmat que l’Executiu central va «improvisant» i que han tirat per terra el seu pla de «detectar l’1% que va contagiant» perquè el 99% restant «surti al carrer». «No es tracta de confinar el 100% perquè l’1% es curi», concloïa. 

Una afirmació que no ha agradat al líder del PSOE a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo. «Hi ha expressions eloqüents que revelen tota una política», ha sentenciat en un missatge publicat a Twitter després d’assenyalar que «la dignitat de la persona ha de prioritzar en cada decisió i en cada afirmació».