Concentració independentista davant el TSJC en l'aniversari de la vaga del 3-O

Uns 200 manifestants han envoltat l'edifici judicial «contra la repressió i en defensa dels drets i llibertats»

3o / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Uns 200 independentistes s’han concentrat aquest dissabte al migdia davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), convocats per la Plataforma 3 d’Octubre, en el tercer aniversari de la vaga general celebrada aquell dia del 2017 a Catalunya, després del referèndum de l’1-O.

Convocats sota el lema ‘Envoltem el TSJC’ «contra la repressió i en defensa dels drets i les llibertats», els manifestants han clamat «llibertat» després d’haver anomenat alguns dels dirigents independentistes empresonats i a l’estranger per l’1-O.

En els discursos hi han participat nombroses entitats, com el Sindicat de Manters, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Sindicat d’Habitatge del Raval, el Sindicat de Llogateres, Pla de Xoc Social, Alerta Solidària, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Solidaritat Obera (SO) i Unió de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya (USTEC), entre d’altres.

Notícies relacionades

Després dels discursos, els concentrats han donat la volta a l’edifici del TSJC per envoltar simbòlicament el tribunal, que ha sigut custodiat pels Mossos d’Esquadra amb furgons i tanques per tot el perímetre.

Durant la marxa, han mostrat pancartes amb el nom de la Plataforma 3 d’Octubre i han corejat «Fora la justícia espanyola« i «No és justícia, és venjança».