DAVANT EL CONFINAMENT

Antiavalots vigilaran que els madrilenys compleixin les restriccions pel coronavirus

La Delegació de Govern respon a la petició d'ajuda per part d'Ayuso per frenar la pandèmia

El dispositiu inclou també policies d'una unitat especialitzada a mantenir l'ordre públic

undefined55089980 madrid  24 09 20  la polic a carga en manifestaci n frente a200926163213

undefined55089980 madrid 24 09 20 la polic a carga en manifestaci n frente a200926163213

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Agents antiavalots de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) vigilaran que els ciutadans madrilenys compleixin les normes de confinament i restriccions de mobilitat que s’estableixin a Madrid per frenar la pandèmia del coronavirus, segons ha sabut EL PERIÓDICO de fonts coneixedores del dispositiu. Els antiavalots encarregats d’aquesta missió pertanyen a la primera unitat d’UIP, amb base a Moratalaz i formada per deu grups operatius. Cada grup consta actualment d’uns 42 agents.

A més dels antiavalots, en el dispositiu hi participaran policies de l’UPR (Unitat de Prevenció i Reacció), dependents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, una espècie de germà petit dels antiavalots que estan també especialitzats en la vigilància de manifestacions i mantenir l’ordre públic.

La previsió és que tota la capital i algunes àrees de la Comunitat de Madrid siguin confinades en els pròxims dies, ja que superen els índexs establerts en la reunió de dimarts entre representants del Govern central i de l’autonòmic.

Petició d’Ayuso

Notícies relacionades

El dispositiu elaborat per la Delegació de Govern respon a les peticions realitzades en nombroses ocasions per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, perquè les forces de seguretat ajudessin a fer complir les restriccions la mobilitat actuals i futures que s’estableixin per a la capital. Els antiavalots i policies de la unitat de seguretat recolzaran els policies municipals.

Els antiavalots ja van participar en la vigilància d’una protesta celebrada dijous 24 al barri de Vallecas, un dels que ja estava confinat. La concentració va acabar amb incidents i càrregues policials. Tres persones van ser detingudes i sis (quatre d’elles, policies) van resultar ferides.