RESPOSTA AL SUPREM

L'ANC sotmetrà a votació si convoca protestes per la inhabilitació de Torra

Paluzie carrega contra JxCat i ERC per negociar la resposta al Suprem al marge de les entitats i la CUP

zentauroepp48194523 paluzie190621212313

zentauroepp48194523 paluzie190621212313 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La resposta independentista a la previsible inhabilitació del president Quim Torra no serà unitària. L’ANC, a més, ha volgut expressar el seu malestar per haver quedat relegats en unes negociacions que se cenyeixen només als socis del Govern anunciant que sotmetrà a votació de les bases si convoca o no manifestacions contra la sentència del Tribunal Suprem en cas que ratifiqui la condemna per desobediència.

En una roda de premsa virtual, la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha criticat que la resposta que estan tancant JxCat i ERC «no sigui en clau de desobediència, sinó d’acatament» i ha assegurat que «es perd una altra oportunitat d’aprofitar aquesta sentència per fer un salt en termes d’autodeterminació i sobirania».

Paluzie ha insistit que les institucions i la ciutadania haurien d’actuar a l’uníson, però ha lamentat que, altre cop, igual com després de la sentència del procés, no sigui així. «No volem que els objectius polítics siguin confusos o no s’explicitin. Com a entitat assembleària que som, plantejarem una consulta en què podran participar tots els socis per decidir si volen que convoquem mobilitzacions o no i quin sentit polític han de tenir», ha exposat.

Notícies relacionades

La consulta, no obstant, no està detallada. De moment no hi ha calendari per celebrar-la i l’entitat tampoc ha aclarit com es pronunciaran els socis pel que fa al format d’unes eventuals mobilitzacions. «La presa de decisió ha sigut ràpida perquè hem treballat amb molt poc marge per conèixer aquests acords que s’han produït en altres instàncies», ha justificat la presidenta de l’ANC.

D’altra banda, Òmnium Cultural ha anunciat a Twitter que convocarà mobilitzacions quan es doni a conèixer la sentència del Tribunal Suprem.

Temes:

ANC Catalunya