declaracions a la sexta

Junqueras: «Som innocents i la nostra opció és l'amnistia»

El president d'ERC qüestiona els indults i veu poc adequada la reforma del delicte de sedició

junqueras2ok

junqueras2ok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d’Esquerra Republicana (ERC), Oriol Junqueras, que compleix condemna pel procés independentista del 2017, ha qüestionat la via dels indults als presos del procés i ha qualificat de «poc adequada» l’anunciada presos del procésreforma del delicte de sedició i rebel·lióLa seva aposta és l’amnistia i «desjudicialitzar» la política i, de moment, veu «poques diferències» entre el Govern i el PP.

En declaracions a La Sexta enviades des de la presó de Lledoners, Junqueras explica que l’anunci de la tramitació dels indults i ha reiterat la seva aposta per l’amnistia: «La nostra resposta continua sent la mateixa: som innocents i la nostra opció és l’amnistia», assegura.

«No es resol l’origen de la problemàtica»

Notícies relacionades

Junqueras, en aquestes declaracions recollides per Europa Press, assenyala que respecta la via de la reforma del Codi Penal per rebaixar els delictes de sedició i rebel·lió però que li sembla «poc adequada perquè no resol en cap cas l’origen de la problemàtica»: «No dona solució a milers d’encausats, acusats de posar urnes i deixar la gent votar», afirma.

Segons el seu parer, el Govern ha de desjudicialitzar la política: «Avui diu fer gestos, però veiem poques diferències amb el PP», conclou.