Torra: «No és un tribunal neutral i la sentència està escrita»

El president explica que ha rebutjat declarar en el seu segon judici per desobediència perquè es tracta d'«una persecució política»

zentauroepp55051769 primer pla del president del govern  quim torra  entrant a l200922200330

zentauroepp55051769 primer pla del president del govern quim torra entrant a l200922200330 / Jordi Bedmar Presidencia

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut breument al Palau de la Generalitat per informar de la seva decisió de no respondre a cap pregunta en el judici davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) per desobediència, per la segona exhibició d’una pancarta en favor dels presos independentistes en període electoral, després del judici pel qual el TSJC l’ha inhabilitat en relació amb una situació similar, i que està pendent de la decisió definitiva del Tribunal Suprem. Torra ha al·legat que el tribunal és imparcial i que la sentència ja està escrita, amb independència del que es digui a la vista d’aquest dimecres.

«Persecució política»

«He dit al magistrat que aquest no era un tribunal neutral, que digués el que digués, la sentència ja està escrita, i que m’acollia al dret a no declarar», ha explicat Torra. El president ha afegit davant el jutge que «el judici s’emmarca en la persecució política contra els independentistes catalans, la causa de l’independentisme és justa i és una causa d’una minoria nacional», d’acord amb la tesi esgrimida per l’advocat de Torra, Gonzalo Boye, la setmana passada en la vista davant el Tribunal Suprem per la causa anterior.

Notícies relacionades

Dit això, Torra ha finalitzat la seva intervenció davant el jutge en aquests termes: «Li he dit que estava segur que tant ell com jo teníem molta feina, que ho deixéssim estar, que ell es dediqués a la seva feina i que jo en tinc molta».

«Venjança» contra Turull

Torra ha aprofitat la seva compareixença per carregar contra la «venjança» contra els presos independentistes, amb motiu de la mort del pare de l’exconseller Jordi Turull, mentre aquest està empresonat al centre penitenciari de Lledoners. El president ha eludit respondre a altres qüestions d’actualitat en relació amb els indults als presos o l’informe del Govern sobre la situació de la Generalitat després de la possible inhabilitació del president.