ELS COMICIS AL PARLAMENT

Artadi aposta per esperar a final d'any per plantejar la data de les eleccions

La vicepresidenta de JxCat considera que la convocatòria s'hauria de fer en funció de l'evolució de la pandèmia

10/08/2020 La nueva vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, tras una entrevista para Europa Press realizada en Barcelona, Catalunya, (España) a 10 de agosto de 2020.

10/08/2020 La nueva vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, tras una entrevista para Europa Press realizada en Barcelona, Catalunya, (España) a 10 de agosto de 2020. / Marc Brugat - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, s’ha pronunciat aquest dimecres sobre les eleccions al Parlament. Artadi no és partidària d’«eleccions a curt termini» i considera que l’independentisme hauria d’ajornar fins a final d’any el debat sobre la data dels comicis, una data que ella opina s’hauria de plantejar també en funció de l’evolució de la pandèmia.

«Creiem que cal tenir en compte la situació i no és bona idea anar (a eleccions) a curt termini», ha assenyalat en una entrevista a Ràdio 4 i La2. Segons el parer d’Artadi, cal deixar passar «els mesos crítics» fins a final d’any i decidir en funció de «dades objectives» sobre la incidència de la Covid-19.

En aquest sentit, Artadi ha demanat a ERC que deixin de demanar eleccions abans que el Suprem es pronunciï sobre la inhabilitació de Torra i els ha advertit que el debat sobre comicis abans de la sentència judicial està «tancat». «ERC sap que Torra no convocarà eleccions abans de la inhabilitació. El que no farà Torra és autoinhabilitar-se», ha conclòs.   

Notícies relacionades

Artadi ha presentat dos escenaris si el Suprem ratifica la inhabilitació de Torra: activar automàticament el calendari electoral o situar la data electoral pensant com està la pandèmia. Ella ha defensat aquesta segona opció.

«Preferiríem que fossin quan hàgim superat aquest moment» de risc sanitari i que «passin aquests mesos crítics, d’ara fins a final d’any», i veure llavors «com està la situació sanitària», ha argumentat.