BIAIX POLÍTIC

Fiscalia investiga si les pressions denunciades per Navajas poden tenir conseqüències disciplinàries

El tinent fiscal del Suprem va assegurar que alguns companys havien intentat influenciar-lo

undefined41031058 graf2813  madrid  espa a   21 11 2017   el presidente del go200922224423

undefined41031058 graf2813 madrid espa a 21 11 2017 el presidente del go200922224423 / ANGEL DIAZ

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Inspecció Fiscal, dependent de la Fiscalia General de l’Estat, ha incoat una informació prèvia per investigar les manifestacions realitzades pel tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas, que en recents entrevistes ha apuntat a l’existència d’alguns fiscals «contaminats políticament» com l’exfiscal general d’Estat Consuelo Madrigal.

Fonts fiscals han assenyalat que es tracta d’una investigació encara molt incipient dirigida a aclarir si dels fets revelats per Navajas podria derivar-se responsabilitat disciplinària pels fiscals assenyalats com autors de les pressions.

El fiscal Navajas va explicar que no va convocar la Junta de Fiscals de Sala per fixar una resposta a les més de 60 querelles i denúncies presentades contra el Govern per la gestió de la pandèmia perquè hauria hagut d’excloure d’aquesta trobada alguns fiscals «contaminats políticament».

Segons el seu relat, quan es van començar a presentar les querelles contra el Govern pel coronavirus, alguns fiscals van acudir al seu despatx per intentar influenciar-lo sobre el fons d’aquest assumpte. En concret, va apuntar a Consuelo Madrigal i a un «altre company» el nom del qual no va voler revelar. «Són fiscals d’altíssima consideració però que en aquest assumpte concret estan contaminats ideològicament», va dir.

Aquestes manifestacions van provocar el malestar entre les associacions de fiscals al considerar que estaven «fora de lloc». Així, per a l’Associació de Fiscals, «titllar ideològicament els companys està fora de lloc», ja que recorda que el Ministeri Públic, com a institució, preveu mecanismes per valorar la professionalitat i actuació dels fiscals i que cada fiscal pot fer-ne ús per defensar els seus interessos.

Imatge en qüestió

Notícies relacionades

L’Associació Professional i Independent de Fiscals (APIF) també comparteix que les afirmacions de Navajas «no contribueixen, de cap manera, a transmetre una imatge d’unitat d’actuació i d’absoluta independència o autonomia de Ministeri Fiscal en l’exercici de les seves funcions».

«No es pot posar en dubte el bon funcionament de la Institució. Tot és millorable, tots ens podem equivocar, però la crítica entre companys no ajuda, de cap manera, a potenciar l’exercici de les nostres funcions amb la deguda autonomia i imparcialitat», va assenyalar l’associació en un comunicat.