28 d’oct 2020

Anar al contingut

Mas: «De vegades penso que ERC defensa el que jo defensava uns anys enrere»

Mas proposa «explorar totes les vies del pacte amb Madrid per fer un referèndum»

Efe

Mas: «De vegades penso que ERC defensa el que jo defensava uns anys enrere»

David Zorrakino - Europa Press

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha destacat aquest dimarts el gir estratègic experimentat per ERC en els últims anys: «De vegades penso que ERC defensa el que jo defensava uns anys enrere», ha dit.

En declaracions a SER Catalunya, Mas ha assenyalat que ERC ara reivindica la via del «referèndum acordat» amb l’Estat, tot i que no desenvolupa la idea.

Mas proposa «explorar totes les vies del pacte amb Madrid per fer un referèndum», sabent que si es vol arribar a un acord les dues parts han de fer «renúncies».

La fórmula que ve suggerint Mas consisteix a plantejar «un referèndum amb dues preguntes»: una sobre la proposta de l’Estat per a la millora de l’autogovern de Catalunya i una altra sobre la independència.

El ‘sí’ a la independència

En cas de guanyar el ‘sí’ a la independència, puntualitza l’expresident, el resultat no seria «d’aplicació immediata», sinó que s’obriria un procés de negociació.

Sobre la reforma del delicte de sedició que sospesen socialistes i comuns, Mas ha remarcat que «el que seria just» és una amnistia, «però això no ho faran».

Per això, no s’oposaria a una reforma del delicte de sedició: «Millor això que res», ha assegurat Mas, que ha argumentat que si el Govern no mou fitxa «els presos continuaran tancats».

D’altra banda, sobre la ruptura entre JxCat i el PDeCAT, ha afirmat que «no hi ha un motiu que necessàriament porti a la separació».

«Jo crec que es pot garantir la unitat, hi ha maneres de fer-ho», perquè hi pugui haver una «oferta electoral conjunta», ha dit Mas, tot i que ha reconegut que ara mateix veu més opcions que no s’arribi a un acord.

Temes: Artur Mas ERC