Rovira descarta de ple un pacte amb el PSC a la Generalitat

La número 2 acusa els socialistes de no buscar una sortida política al conflicte

«Tripartit, no. Ja n'hi ha prou. Qui hi insisteix no entén res», afirma la republicana

undefined49848271 ginebra   13 09 2019   pol tica   marta rovira  secretaria g190914234733

undefined49848271 ginebra 13 09 2019 pol tica marta rovira secretaria g190914234733 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

«Tripartit, no. Ja n’hi ha prou. Qui hi insisteixi és que no entén res. I si el PSC ens vota una eventual investidura des de fora, sense que existeixi un pacte, és que el PSC ha abraçat la república». Així de taxatiu es va mostrar la secretària general d’ERC, Marta Rovira, aquest dilluns. «No podem pactar amb una força unionista que no ha mostrat cap interès per buscar una sortida política negociada al conflicte polític», va sentenciar.

Notícies relacionades

A més, Rovira, davant els micròfons de RAC-1, va assenyalar altres raons estratègiques per no pactar amb el PSC i que s’inclouen en el llibre ‘Tornarem a vèncer’, escrit amb Oriol Junqueras. Tal com va avançar EL PERIÓDICO dissabte, els republicans consideren imprescindible que l’independentisme guanyi pes específic a les àrees metropolitanes de Barcelona i, per a això, «no podem ser la crossa d’un partit que, en alguns municipis, fa 40 anys que governa». Al mateix llibre, Junqueras i Rovira identifiquen els socialistes catalans com el principal partit a batre.

El llibre suposa, de fet, l’obertura d’una nova etapa per a ERC i la mateixa Rovira, que serà molt més present en el debat públic com a manera de cauteritzar possibles fugues de vot de l’electorat republicà cap a Carles Puigdemont i la seva nova força. Precisament per això, la republicana va esquivar tota polèmica i resposta a l’expresident i les seves acusacions cap als republicans abocades als seus llibres de memòries. «El retret no porta a res. Jo també he escrit un llibre i el tinc tancat amb pany i clau», va advertir.