PRESSUPOSTOS

El PDECat defensarà «una línia pròpia» al Congrés i el Parlament

Constata que a partir d'ara és un «partit diferent» de JxCat

bonvehi-puigdemont

bonvehi-puigdemont

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

Després que Quim Torra acabés amb la presència del PDECat al Govern destituint la fins ara consellera d’Empresa, Àngels Chacón, el partit avisa ara que defensarà una «línia pròpia» tant al Parlament com al Congrés. A la cambra baixa, els quatre diputats del PDECat poden ser decisius perquè el Govern obtingui la majoria en votacions com la dels Pressupostos Generals de l’Estat.

El PDECat remarca que a partir d’ara «hi ha dos partits diferents» al Parlament i al Congrés. Ho fa per distingir-se de Junts, el nou projecte de Carles Puigdemont, al qual s’han afiliat part dels representants públics que fins ara militaven al PDECat.

Notícies relacionades

I malgrat que insta els seus representants a «pactar amb els de JxCat per enfocar aquesta nova realitat», assegura que el partit «defensarà la seva línia i tradició ideològiques pròpies, tant al Parlament com al Congrés».

Això significa que, com afirmen fonts del partit, estan disposats a «fer política» a la cambra baixa, després que Pedro Sánchez li hagi allargat la mà per parlar dels Pressupostos. Al Congrés compten amb quatre diputats d’un grup de vuit. La resta són fidels a Puigdemont.