Casado sobre la negociació dels Pressupostos: «A mi no em pressiona ningú»

El líder del PP demana a Sánchez trencar amb Podem per «parlar» dels comptes públics

Qualifica d'«egoista» que el president del Govern reclami el recolzament de l'oposició sense oferir informació

undefined54283038 madrid  29 07 2020   el l der del pp  pablo casado  durante 200812120220

undefined54283038 madrid 29 07 2020 el l der del pp pablo casado durante 200812120220 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«A mi no em pressiona ningú». Així de taxatiu s’ha mostrat Pablo Casado sobre les trucades de Pedro Sánchez a la unitat per acordar uns Pressupostos Generals de l’Estat. El líder del PP té clar que la seva formació no podrà recolzar uns comptes públics per al 2021 en els quals intervingui Unides Podem i altres socis del Govern. No obstant, dimecres que ve acudirà a una cita amb el president del Govern a «escoltar» el que li hagin de dir. 

Després de la reunió de l’Executiva Nacional del PP dilluns passat, el portaveu nacional del partit, Jose Luís Martínez-Almeida, va assenyalar la impossibilitat de posar al mateix sac conservadors i morats. Aquest dimarts, Casado ha ratificat aquesta posició i ha posat èmfasi en el fet que l’única possibilitat que s’obri una via de diàleg entre populars i socialistes és la sortida dels de Pablo Iglesias del Govern: Si Sánchez trenca amb Podem, un partit que es defineix comunista i defensa la república, podrem parlar».

 

Notícies relacionades

«Podem ha sigut imputat per finançament il·legal, ha demanat l’abdicació del Rei i demana que es reprengui la taula de negociació amb els independentistes, ¿com pactarem amb aquest partit la renovació de les institucions?», s’ha preguntat Casado durant una entrevista a Antena-3. Les paraules del líder del PP arriben a poc més de 24 hores que es reuneixi amb Sánchez a la Moncloa. Una trobada en la qual, previsiblement, el president del Govern li traslladarà que els Comptes públics són dels dos socis de Govern, PSOE i Unides Podem, que aquest dimarts començaran a treballar, en l’esborrany pressupostari

Com també va sostenir Martínez-AlmeidaCasado ha apuntat que no se li pot demanar unitat a l’oposició quan entre els dos partits del Govern no arriben al consens. A més, ha qualificat d’«egoista» el fet que Sánchez reclami el recolzament als comptes públics quan encara es desconeixen les seves bases. «Sánchez, sense haver presentat una línia dels Pressupostos i sense haver pactat amb Podem, li està exigint al PP que el recolzi gratis sense conèixer el contingut. Això és una qüestió egoista i és que el PP desaparegués com a oposició», ha sentenciat.