Montero qüestiona una altra vegada la justícia dos dies després de la nova queixa del CGPJ

La ministra d'Igualtat demana als jutges que «facin la seva feina amb tot el seu rigor»

Recorda que Podem ja ha sigut involucrat en «desenes d'escàndols» preparats

La ministra de Igualdad, Irene Montero, durante su intervención en la presentación del Acuerdo para el Desarrollo de la Igualdad Efectiva entre Hombres y Mujeres en el Trabajo, en la Sede del Ministerio de Trabajo y Economía Social, en Madrid (España) a 30 de julio de 2020.

La ministra de Igualdad, Irene Montero, durante su intervención en la presentación del Acuerdo para el Desarrollo de la Igualdad Efectiva entre Hombres y Mujeres en el Trabajo, en la Sede del Ministerio de Trabajo y Economía Social, en Madrid (España) a 30 de julio de 2020. / Jesús Hellín (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Nou encàrrec de Podem a la justícia. La ministra d’Igualtat i ‘número dos’ morada, Irene Montero, ha reaparegut després de la imputació de tres dirigents de la formació i del partit com a persona jurídica per possibles irregularitats en la comptabilitat per demanar als jutges que «facin la seva feina amb tot el seu rigor». La dirigent ‘podemista’ ha apuntant que Podem «té memòria» i que recorden les «desenes d’escàndols» que els han creat. Unes paraules que arriben a escasses 48 hores que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) protestés per les crítiques bolcades des de la formació morada a la justícia. 

Notícies relacionades

A Podem consideren que la investigació oberta pel titular del Jutjat d’Instrució número 42 de Madrid, Juan José Escalonilla, només es basa en la «rumorologia» aportada per l’exadvocat del partit Jose Manuel Calvente. Per això, diversos dirigents de la formació han exigit en les dues últimes setmanes l’arxiu de la causa i han criticat les decisions del jutge. Tot i així, asseguren estar a disposició de la justícia. En aquest sentit, Montero ha demanat que s’investigui «tot el que hagi d’investigar» perquè ja els ha passat més vegades «sense trobar mai cap indici de delicte». 

Fa dos dies, la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va reivindicar a través d’una declaració institucional la necessitat de respectar la independència dels jutges després de les crítiques de diversos membres de Podem sobre Escalonilla. La declaració del CGPJ, que no fa referències concretes, apunta que «el respecte a la independència del Poder Judicial, expressió de la divisió de poders, és un element clau de l’Estat de Dret i de la mateixa democràcia».