CONVULSIÓ ENTRE SOCIS

ERC blinda el secretari general del Parlament i deixa sol JxCat

Els republicans rebutgen juntament amb Cs i PSC la proposta postconvergent de destituir Xavier Muro

La Mesa de la Cambra catalana s'oposa a publicar íntegra la resolució contra la Monarquia

zentauroepp45400991 parlament torrent letrado181009161322

zentauroepp45400991 parlament torrent letrado181009161322

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Els socis del Govern han tornat a dividir-se aquest dimarts en la reunió de la Mesa del Parlament. La cita es preveia d’alt voltatge perquè abordava la pretensió de JxCat de destituir el secretari general de la Cambra, Xavier Muro, per mutilar la resolució contra la Monarquia i no publicar cinc fragments que podrien contravenir la legalitat. La clau era la posició que adoptés ERC, amb el president del Parlament, Roger Torrent, al capdavant, i finalment els republicans han optat per deixar sols els postconvergents i blindar Muro, i s’han alineat per a això amb Ciutadans i el PSC.

Notícies relacionades

La proposta perquè es publiqués íntegrament la resolució o, en el seu defecte, se cessés el secretari general de la Cambra ha sigut rebutjada amb la suma dels vots de republicans, taronges i socialistes, mentre que JxCat hi ha votat a favor. En concret, no es va publicar una part de la resolució que ratificava que l’únic camí per superar el règim monàrquic és constituir una república catalana.

També es va excloure l’incís «blindar la continuïtat d’una monarquia delinqüent», així com el fragment que critica que el Rei hagi participat, amb la resta de poders de l’Estat, en la «repressió dels drets del poble català».