moure fitxa a catalunya

ERC demana al Govern una «amnistia» per als líders del procés

«Els independentistes segueixen a la presó, mentre al monarca corrupte se l'aplaudeix per haver fugit», denúncia Marta Vilalta

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc  marta vilalta  en roda 200302152057

undefined52593720 la secret ria general adjunta d erc marta vilalta en roda 200302152057 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha emplaçat el Govern de Pedro Sánchez a moure fitxa per «solucionar democràticament el conflicte» català, «deixar de mirar cap a un altre costat» i decretar una «amnistia» per als líders del procés. La també secretària general adjunta del partit republicà ha demanat apostar per la política i abandonar la via judicial.

Així ho ha afirmat en unes declaracions difoses des dels exteriors de la presó de Lledoners (Barcelona), en què ha denunciat que, «mentre la monarquia viu de la impunitat i dels aplaudiments dels poders del règim del 78», l’independentisme està sent «represaliat» amb «presó i exili».

 

«Aquesta és la diferència en aquest Estat: els independentistes segueixen a la presó, mentre al monarca corrupte se l’aplaudeix per haver fugit i ell es riu en la cara de la ciutadania», ha protestat, alhora que ha lamentat la suspensió del tercer grau als presos de l’1-O com una «venjança».

Solució democràtica

«Per combatre aquesta monarquia corrupta i aquest Estat espanyol fallit no hi ha cap altre camí possible que construir la república catalana», ha assegurat, i ha reclamat una «solució democràtica» del conflicte. La solució, ha dit la portaveu d’ERC, exigeix dos «pilars» fonamentals, que són «l’amnistia i l’autodeterminació».

Notícies relacionades

«El Govern espanyol, autoproclamat com el més progressista de la història i que en realitat és el més decebedor de la història, no pot mirar cap a un altre costat, no pot continuar sense fer res per solucionar democràticament aquest conflicte», ha afirmat.

Per a Vilalta, «ara és el moment de la política, d’abandonar la via judicial i la injustícia espanyola». «L’amnistia és una decisió política que només depèn d’aquest Govern de l’Estat espanyol, que ha de deixar de no fer res. No fer res en aquests moments no és ser neutral, sinó que és apostar per la confrontació i la venjança», ha dit.