Cs treu pit de la seva relació «fluida i productiva» amb el PSOE

Els taronges criden al PP a pactar uns Comptes «com menys bolivarianes possibles»

Defensen que la reunió que van mantenir amb Calvo va ser amb el Govern malgrat no estar Podem

undefined54367884 el vicesecretario general de ciudadanos  carlos cuadrado  du200808135332

undefined54367884 el vicesecretario general de ciudadanos carlos cuadrado du200808135332 / Joaquin Corchero

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Fluides i productives». Així ha definit el vicesecretari general de CiutadansCarlos Cuadrado, la seva relació amb el PSOE. Unes paraules que arriben en un moment de tensió al si del Govern. Socialistes i morats porten setmanes xocant en la manera de tirar endavant els Pressupostos Generals de l’Estat. Els de Pedro Sánchez advoquen per incloure els taronges i Pablo Iglesias s’hi oposa taxativament. Tant és així, que els podemistes van mostrar el seu enuig la setmana passada després que els d’Inés Arrimadas mantinguessin una reunió amb el sector socialista de l’Executiu

En una entrevista concedida a Europa Press, el dirigent liberal ha explicat que aquesta trobada –a la qual va assistir la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i  i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias– estava pactada des del mes de juny per tal de revisar els acords que van assolir les dues formacions per aprovar diverses dels pròrrogues de l’estat d’alarma. No obstant, Cuadrado ha rebutjat que aquesta cita fos només amb el PSOE i ha remarcat que la presència de Calvo deixa clar que va ser una reunió «amb el Govern».

 

«Potser els Pressupostos doncs seran un punt d’inflexió», ha apuntat Cuadrado al defensar que la seva formació treballarà per entendre’s amb el Govern per sortir de la crisi del coronavirus de «la millor manera possible» malgrat les reticències del sector morat del Consell de Ministres. El que ha deixat ben clar és que no pretenen «renunciar» als seus principis per arribar a un acord. 

Notícies relacionades

«Nosaltres sempre ho hem dit, no ens agrada aquest Govern i no ens agrada aquest president, però és el president que tenim, és el Govern que tenim, i som enmig d’una pandèmia. El que no podem fer és mirar per a un altre costat i no fer res», ha sentenciat. Referent a això, el que pretenen aconseguir és «claredat amb els números i amb la situació» i una baixada d’impostos.

Crida als conservadors

Cuadrado també s’ha adreçat al PP per demanar-li la seva presència en la negociació dels futurs Comptes públics. «Jo convido al PP que participi, que s’assegui i que aporti perquè com més units estiguem en aquesta situació, millor. Repeteixo, és una situació totalment extraordinària i ara és el moment d’asseure’s i sortir d’aquesta tots junts», ha afirmat. Segons ha mantingut, la intervenció de conservadors i liberals en el diàleg pressupostari podria servir perquè el projecte econòmic per al 2021 sigui «com menys bolivarianes possible»