CONSELL DE MINISTRES

Sánchez insta a «posar l'espatlla» per aprovar els pressupostos

Fa una crida a la resta de partits a afegir-se al repte d'aconseguir uns nous comptes: «Aquí no hi ha límit d'aforament»

El president preveu redoblar la inversió en rehabilitació i generar d'aquesta forma 221.000 llocs de treball

zentauroepp53867138 madrid  24 06 2020   el vicepresidente segundo del gobierno 200624170840

zentauroepp53867138 madrid 24 06 2020 el vicepresidente segundo del gobierno 200624170840 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchezha instat les forces polítiques a «posar l’espatlla» per aprovar un pressupost en la segona meitat de l’any amb l’argument que «la recuperació necessita, a més de l’acord europeu, un nou acord pressupostari».

Durant la seva compareixença després del Consell de Ministres, Sánchez ha fet una crida a totes les forces polítiques perquè «en el pròxim semestre» s’arribi a l’acord necessari per aprovar uns comptes que, adverteix, seran els de «la recuperació i la cohesió social», informa Efe.

Comptes del 2018

«És tasca del Govern elaborar uns nous pressupostos i és responsabilitat de totes les forces polítiques posar l’espatlla», ha defensat el president, que insta així la resta de partits que facin les aportacions necessàries per aconseguir l’aprovació d’uns comptes que substitueixin els vigents, aprovats el 2018.

Una data que Sánchez ha posat en relleu a l’afirmar que els pressupostos actuals no poden respondre «de manera eficaç i equitativa, com aspira el Govern d’Espanya», a la «inèdita» situació derivada de la pandèmia, ha advertit el president.

Per això, els futurs comptes tindran com a «base» els acords del Govern de coalició i es complementaran amb les aportacions d’altres forces polítiques, per la qual cosa s’ha preguntat quins partits estan disposats a posar l’espatlla.  «Aquí no hi ha límit d’aforament», ha declarat. «Tots els partits que vulguin posar l’espatlla són benvinguts», ha dit, apel·lant a l’«imperatiu» d’aconseguir un nou pressupost.

Sánchez ha anunciat una bateria de mesures per impulsar la recuperació econòmica que inclouen la reorientació del pla de vivenda cap a lloguers «assequibles» i el fet de potenciar-ne la rehabilitació, un nou pla d’internacionalització de l’economia i una revisió de la fiscalitat de l’alimentació, entre d’altres.

Notícies relacionades

El president ha assegurat que la recuperació prendrà un ritme més alt el 2021 i s’accelerarà el 2022, gràcies a l’acord «històric» aconseguit a Europa sobre el fons de 750.000 milions, i ha augurat que el 2023 se superarà la situació econòmica prèvia a la crisi sanitària, informa Europa Press.

Vivenda

En vivenda, l’Executiu central té esbossat un pla de rehabilitació de dos anys que suposarà mobilitzar una inversió, pública i privada, d’uns 2.000 milions d’euros, i que preveu generar 221.000 llocs de treball, al multiplicar per quatre el nombre de pisos que es reformen a l’any a Espanya, deixant la xifra en 120.000 d’anuals.