El jutge l'autoritza

Corinna Larsen podrà declarar per videoconferència des de Londres

Manuel García Castellón ha citat l'alemanya el 8 de setembre per investigar un suposat encàrrec de Villarejo

corinna

corinna

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha autoritzat que l’empresària Corinna Larsen declari el pròxim 8 de setembre per videoconferència des de Londres com a investigada d’un suposat encàrrec al comissari jubilat i a presó provisional José Manuel Villarejo, segons han confirmat fonts jurídiques.

Corinna es troba investigada en el marc de la peça número 5, denominada ‘Carol’ –pel nom que utilitzava Villarejo per referir-se l’empresària alemanya–, de la macrocausa Tàndem, que versa sobre un suposat encàrrec que Corinna hauria fet a Villarejo per obtenir informació sobre una assistent personal espanyola de la qual sospitava que pogués estar filtrant informació de la seva vida privada.

El jutge d’instrucció va acordar el passat 27 de juliol reobrir aquesta peça que va ser arxivada provisionalment el 7 de setembre del 2018 per l’anterior instructor del cas, Diego de Egea, qui no veia indicis per continuar investigant ni el comissari jubilat ni el seu soci al Grup Cenyt, Rafael Redondo.

Nova documentació

No obstant, després de rebre diversos oficis policials en els quals s’ha analitzat el material intervingut als domicilis dels investigats en aquesta peça i la sol·licitud de cooperació judicial remesa per la Fiscalia suïssa en relació amb aquests fets, el jutge García Castellón ha acordat reobrir aquesta peça per aclarir si l’examiga del Rei va fer tal encàrrec al comissari per a l’obtenció de dades corresponents d’aquesta assistent.

El jutge García Castellón detalla en la seva interlocutòria que en una de les converses –trobada en un arxiu localitzat a casa del comissari– entre Villarejo i Larsen, ella exposa les seves inquietuds respecte a l’assistent personal.

Segons la interlocutòria, en aquesta conversa el comissari va demanar a l’empresària alemanya telèfons i altres informacions del seu assistent, dades que li va facilitar. També li va dir que quan tingués alguna informació sobre l’encàrrec, s’ho faria saber «mitjançant un missatge o personalment».

Notícies relacionades

Així, el magistrat considera que s’ha d’aclarir si l’encàrrec va arribar a materialitzar-se i si es va abonar quantitat per això, que en tal cas podria constituir delictes de suborn actiu i passiu en què haurien intervingut els investigats pels delictes comesos a Espanya.

Per això, també ha citat a declarar com a investigats Villarejo i Redondo el pròxim 7 de setembre, a partir de les 10.00 hores, i un dia després a Corinna Larsen i a l’expresident de Telefónica Juan Villalonga, que suposadament, segons indica el jutge, va posar en contacte al comissari jubilat i a l’empresària alemanya.