El PDECat es desentén del '3%' i veu partidista que ERC demani al Govern que es personi en el cas

Els postconvergents donen un cop de porta a la integració al partit de Puigdemont i limiten el pacte a una possible coalició

Asseguren que només un 5% dels associats del partit s'han donat de baixa per passar-se a la formació de l'expresident

zentauroepp53968734 barcelona 02 07 2020 politica entrevista con el portavoz del200702204302

zentauroepp53968734 barcelona 02 07 2020 politica entrevista con el portavoz del200702204302 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El portaveu del PDECat, Marc Solsona, ha afirmat que el seu partit no té a veure res amb el ‘cas del 3%’ i ha criticat el vicepresident del Govern i dirigent d’ERC, Pere Aragonès, per proposar que el Govern es personi com a acusació particular en aquest cas. La postconvergència afirma que no té cap vinculació amb aquesta corrupció i acusa Aragonès de fer un ús partidista del tema. D’altra banda, Solsona ha assegurat que l’única possible aliança amb el nou partit de l’expresident Carles Puigdemont passa per un acord entre partits. D’aquesta forma ha rebutjat implícitament la integració en la formació de l’expresident.

Sobre el 3%, Solsona ha assegurat que el PDECat no existia quan se li imputen certs actes respecte a la corrupció i s’ha mostrat disposat a tenir una actitud no «passiva» en aquest cas i ha assegurat que el partit té parets «de vidre». «No acceptarem que se’ns pugui qualificar de partit corrupte», ha afegit.

Sobre la proposta d’Aragonès, Solsona ha assegurat que s’ha fet des de «cert partidisme d’oportunitat». El portaveu ha assegurat en tot moment que «imputar delictes a una persona jurídica quan no existia és surrealista».

JxCat i el PDECat, dos partits

«El que ha quedat clar, ja ho hem dit, que el PDECat i el que representa ha tingut la voluntat de transitar a JxCat; se’ns insta a treballar des de dos partits per arribar a acords electorals», ha afirmat Solsona sobre la relació amb la nova formació de Puigdemont, que ha adquirit el nom de Junts per Catalunya. El portaveu postconvergent ha assegurat que només un 5% dels militants del PDECat s’han donat de baixa, i ha constatat les baixes de l’executiva del PDECat dels partidaris i partidàries de Puigdemont.

Notícies relacionades

Es tracta, doncs, segons ha assegurat Solsona, d’un possible acord electoral, sense la integració del PDECat en la nova força política creada entre altres per Puigdemont. Amb tot, ha mostrat oberta la porta a la negociació en termes electorals. En relació amb aquesta negociació, que ha manifestat que està oberta, ha afirmat que el PDECat estudiarà cas per cas les possibles situacions de doble militància, que no està permesa als estatuts de la formació postconvergent.

Lloguers i propietat privada

D’altra banda, Solsona s’ha atribuït, en nom del PDECat, la iniciativa de presentar esmenes a la llei per evitar lloguers abusius, que va firmar entre altres JxCat. «Defensem les polítiques socials i la propietat privada, és la gent del PDECat al grup parlamentari la que ha manifestat que fes esmenes per millorar la proposta que es presentava en el seu moment». «En qualsevol cas, s’hauria de preguntar no al PDECat sinó al grup parlamentari, que és qui presenta esmenes, i si hi ha una llei que no es veu prou bé, és honest i democràtic fer esmenes per millorar-la i més quan en un grup amb tantes mirades diferents els matisos són importants i hem de posar la nostra manera de veure les coses», ha esgrimit.

Temes:

PDECat Catalunya