Després de les crítiques

Vergés assegura que no s'ha plantejat dimitir en cap moment

«Tant ocupada com he estat no m'he plantejat deixar al país sense una responsable de la Conselleria de Salut», diu

zentauroepp54276321 la consellera de salud de la generalitat  alba verg s  prese200729124348

zentauroepp54276321 la consellera de salud de la generalitat alba verg s prese200729124348 / David Zorrakino

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dimecres que en cap moment des de l’esclat de la pandèmia s’ha plantejat dimitir, i en aquest sentit ha assenyalat: «Tant ocupada com he estat no m’he plantejat deixar el país sense una responsable de la Conselleria de Salut. Seria un molt mal missatge». Ho ha dit l’endemà que el sindicat Infermeres de Catalunya demanés per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, el seu cessament.

En una entrevista a RAC-1, recollida per Efe, Vergés ha admès que poden fer molta autocrítica, però ha assenyalat que «aquest és un camí molt incert, la pandèmia no va venir amb un manual d’instruccions», i ha defensat que ha treballat i col·laborat amb totes les administracions en benefici de la ciutadania.

Sobre la seva menor presència en les últimes rodes de premsa de la Generalitat, la consellera ha assenyalat que ella no es considera portaveu i que «hi ha d’haver altres veus», com la del nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, o la del director de la Unitat de Seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, que poden explicar la situació i dirigir-se tant a la ciutadania com al mateix sistema.

Vergés ha defensat que no ha deixat de treballar en cap moment i ha recordat que, tot i que dilluns passat no va participar en la roda de premsa juntament amb el president de la Generalitat, Quim Torra, sí que va aparèixer aquella mateixa tarda per explicar el Pla de control de transmissió a Catalunya.

Preguntada sobre si el Govern fa autocrítica, la consellera ha admès problemes de comunicació interna en el sistema de rastreig de casos.

Notícies relacionades

«D’autocrítica la faig tota si la ciutadania no ha entès els missatges. Si el ciutadà no ens entén no podrem sortir endavant», ha afegit Vergés.

Davant l’inici de les vacances d’agost, la consellera ha fet una crida a disfrutar «amb la consciència que estem en una pandèmia» i seguint les instruccions sanitàries, com viatjar amb la família o grups d’amics reduïts i evitar les aglomeracions i les trobades amb moltes persones diferents.