EN AUTOCARAVANA

Òmnium recorrerà Catalunya per denunciar la Monarquia i exigir l'amnistia dels presos

L'entitat demana «unitat estratègica» als partits independentistes per «passar a l'ofensiva»

marcelmauri

marcelmauri

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Òmnium Cultural recorrerà Catalunya en autocaravana durant aquest estiu per denunciar la Monarquia i exigir l’amnistia  dels presos de l’1-O i l’autodeterminació

Lluint samarretes en anglès amb el lema ‘God won’t save the Spanish king’ (‘Déu no salvarà el rei espanyol’), els vicepresidents Marcel Mauri i Marina Llansana han explicat que ja s’ha posat en marxa i que viatjaran pel territori català fins al 10 de setembre, el dia abans de la Diada. 

L’espai creat per Òmnium s’ambienta amb tres vehicles (una botiga, un escenari i un bar) a l’aire lliure, complint totes les restriccions sanitàries, i bancs condicionats per al públic. L’estructura permet tancar en un cercle l’espai i a l’entrada els assistents s’hauran de registrar per poder fer seguiment en cas que hi hagués algun positiu per Covid. Amb aquesta infraestructura viatjaran per més de 40 municipis catalans, de dimecres a diumenge, i celebraran conferències i xerrades. Les pròximes parades són Santa Coloma de Farners, Banyoles i Sant Feliu de Guíxols. 

«Òmnium en ruta. No és la primera vegada que ho fem. És una antiga campanya que vam impulsar a finals dels 60 i 70 després que l’entitat fos il·legalitzada», ha anunciat Mauri, i ha detallat que en aquella ocasió va ser una biblioteca «perquè era un moment de persecució cultural». «Aquest estiu torna a ser no normal, d’excepcionalitat, per un doble motiu: per la situació de la pandèmia i perquè el nostre president continuarà dormint cada dia a la presó, perquè el tercer grau no és llibertat ni semillibertat, ningú pot ser semifeliç ni semilliure. O ho ets o no ho ets», ha afegit el portaveu.

Notícies relacionades

Mauri ha continuat afirmant que «l’Estat espanyol està en una triple fallida: democràtica, social i econòmica» i ha animat a «aixecar el país» per «la cultura, els drets i llibertats, l’amnistia i l’autodeterminació». «La Monarquia és antidemocràtica [...] Va demostrar que prenia partit en favor del ‘a por ellos’», ha remarcat, referint-se al discurs de Felip VI el 3 d’octubre del 2017, després del referèndum de l’1-O.

A més, ha demanat als partits independentistes «que tinguin una unitat estratègica per defensar-nos de la repressió i passar a l’ofensiva».