PEL RECURS AL TERCER GRAU

El Govern denuncia que «la repressió segueix» amb el Govern PSOE-Unides Podem

Budó assegura que la taula de diàleg no s'ha convocat per «falta de voluntat» del Govern

zentauroepp54111717 14 07 2020 la portavoz del govern  meritxell bud   economia 200714180804

zentauroepp54111717 14 07 2020 la portavoz del govern meritxell bud economia 200714180804 / GENERALITAT

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La portaveu del GovernMeritxell Budó, ha carregat aquest dimarts contra el Govern PSOE-Unides Podem pel recurs de la fiscalia al tercer grau dels presos independentistes. 

En roda de premsa, Budó ha denunciat que l’actual Executiu central «segueix amb la mateixa repressió que ens té acostumats». «Un Govern que es va titllar del més progressista de la història format pel PSOE i Unides Podem, que també va fer declaracions en la línia de qui depèn la fiscalia, del Govern de l’Estat», ha reblat.

«Si fins ara s’intentava aplicar la llei en la millor interpretació possible, en aquest cas és una mostra més que no és així, no es fa aquesta millor interpretació del pres com s’hauria de fer. Ho denunciem, òbviament, i lamentem aquest pas enrere, aquest anunci de retirar el tercer grau als nostres presos i preses polítiques», ha continuat Budó.

Notícies relacionades

Preguntada pel futur de la taula de diàleg, que per ara només s’ha reunit una vegada i segueix sense data per a una segona trobada, la consellera ha dit que «no ha donat temps perque se celebri, no perquè des del Govern hagi hagut la voluntat de celebrar-se. Budó ha afirmat que la Generalitat sempre ha estat a disposició i que «qui no ha tingut la voluntat d’asseure’s ha sigut el Govern de l’Estat que ha buscat diverses excuses per no convocar-la», ha llançat. 

Quant al calendari electoral, Budó se n’ha desentès i ha remès l’encàrrec al president, ja que la prerrogativa és exclusivament seva. «No sé si és prudent o no», ha dit quan se li ha preguntat per si hi pot haver comicis entre rebrot i rebrot. «Quan consideri que és el moment oportú les convocarà», ha aclarit.