RELAXACIÓ DE MESURES

El Govern s'obre a permetre ara activitats culturals i esportives a Barcelona

La portaveu de la Generalitat defensa que Catalunya és una destinació «segura» per al turisme

fbcb5f60-5bb2-4c9e-a62f-0afbac220c8e

fbcb5f60-5bb2-4c9e-a62f-0afbac220c8e

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que Catalunya té 10 dies per extremar les mesures de protecció i evitar així el confinament total. Però, no obstant, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que la Generalitat està estudiant aixecar les restriccions per permetre algunes activitats culturals i esportives en l’àrea metropolitana de Barcelona i en altres localitats, que és una zona especialment controlada des del 18 de juliol per l’augment de contagis de covid per un termini de 15 dies.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, Budó ha afirmat que en els pròxims dies s’acabarà de concretar el pla per a l’àrea metropolitana però que d’entrada s’obre a permetre algunes activitats si es compleixen les mesures sanitàries i les distàncies de seguretat. És el cas de cines, teatres i gimnasos, que podrien reprendre, la seva activitat. El tancament va provocar una allau de crítiques d’aquests sectors perquè consideren que s’han readaptada a la nova situació amb mesures de seguretat excepcionals.

Notícies relacionades

«Podem permetre certes activitats i n’estem restringint d’altres», ha respost preguntada per aquest canvi de criteri.

El turisme i les vacances

Abans les recomanacions del Regne Unit, Noruega i d’Alemanya de no viatjar a Catalunya, la consellera ha insistit que és una destinació «segura». Quant a les vacances dels catalans, ha afegit que «no serà evitable» que es produeixin desplaçaments perquè amb la caiguda de l’estat d’alarma no hi ha restriccions i la Generalitat tampoc ha decretat el confinament perimetral.