Tomás Caballero el rellevarà

Marimar Blanco s'acomiada al capdavant de la Fundació de Víctimes del Terrorisme

Aquesta organització pertany al sector públic estatal

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de l’Interior ha anunciat que Tomás Caballero, fill del portaveu d’UPN assassinat per ETA el 1998, serà el nou president de la Fundació de Víctimes del Terrorisme en substitució de la diputada del PP Marimar Blanco, que ha ocupat el càrrec durant els últims vuit anys.

El nou president de la Fundació de Víctimes és fill de Tomás Caballero Pastor, assassinat per ETA el 1998 quan era portaveu d’UPN a l’ajuntament de la capital navarresa. Ocupa actualment una de les vicepresidències de l’entitat i, alhora, presideix la Fundació que porta el nom del seu pare.

El relleu es portarà a terme aquest dimarts seguint les previsions del seu Estatut i la normativa aplicable a les fundacions del sector públic estatal, segons ha informat el Ministeri de l’Interior. La Fundació Víctimes del Terrorisme és una fundació del sector públic estatal que té entre altres finalitats el de fomentar en tots els àmbits una millor comprensió de la situació del col·lectiu de víctimes del terrorisme.

La decisió, segons ha explicat el departament que dirigeix Fernando Grande-Marlaska, s’adopta d’acord amb l’establert a l’article 8 dels estatuts de la Fundació pels fundadors de l’Administració de l’Estat.

Totes les associacions 

La Fundació Víctimes del Terrorisme és una entitat sense ànim de lucre creada el 19 de desembre de 2001 per tal d’aglutinar ajuts i col·laborar amb totes les associacions i fundacions de víctimes del terrorisme registrades al nostre país.

D’acord amb els seus estatuts, la seva finalitat és promoure i divulgar els valors democràtics, la defensa dels drets humans, la pluralitat i la llibertat dels ciutadans i, alhora, ser un vehicle útil de consulta per a una millor comprensió de la situació del col·lectiu de víctimes del terrorisme a Espanya.

Notícies relacionades

Així mateix, té entre els seus objectius prestar l’ajuda necessària al seu vessant assistencial a les víctimes del terrorisme i a les seves famílies; impulsar beques i promoure intercanvis culturals i crear un fons cultural de caràcter permanent en memòria de les víctimes. El seu finançament, com recullen els seus estatuts, és mixt, provenint una part de transferències de l’Estat i una altra de donacions d’empreses i entitats privades.

El primer President del Patronat de la Fundació va ser el primer President del Govern de l’Espanya democràtica Adolfo Suárez, que en va continuar sent President d’Honor fins a la seva mort el 2014. 

Temes:

Terrorisme