CONVULSIÓ EN LA POSTCONVERGÈNCIA

Rull demana al PDECat que no obligui els seus militants a 'trencar el seu carnet' per unir-se a JxCat

L'exconseller apunta que no pensa abandonar el partit que lidera Bonvehí, malgrat figurar en el projecte de Puigdemont

rull

rull

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un dia després del tret de sortida al congrés fundacional de JxCat, la direcció del PDECat va optar per guardar silenci en públic a l’espera d’estudiar aquest dilluns, en una reunió de l’executiva, el curs de les negociacions amb l’expresident Carles Puigdemont. No obstant, l’exconseller de Territori, Josep Rull, va pressionar la cúpula del partit en el qual encara milita perquè no obligui els associats que s’afegeixin a Puigdemont a donar-se de baixa. «Crec que no s’acabarà produint, crec que ningú haurà d’estripar cap carnet, perquè no tindria gaire sentit», va afirmar en declaracions a RAC-1.

Rull es va oferir com a mediador entre les parts i va afirmar que farà tot el que pugui perquè hi hagi un acord que eviti l’escissió definitiva. «Continuo sent militant de PDECat i no deixaré de ser-ho», va avisar, mentre defensava que aquells amb qui comparteix trajectòria política –a CDC i al PDECat després– «ens sentim absolutament còmodes» formant part del nou artefacte polític. 

Notícies relacionades

El portaveu del PDECat, Marc Solsona, va advertir divendres als que facin el salt amb Puigdemont que haurien, «de manera noble i honesta», de donar-se de baixa de la formació. El nou JxCat transigeix per ara en la doble militància fins a l’aprovació de la ponència organitzativa el 3 d’octubre.

El partit de Puigdemont va celebrar ahir la seva primera votació congressual i va elegir l’exconseller de Cultura, Lluís Puig, com a president de la mesa amb el 96,8% dels vots. També es va aprovar amb àmplia majoria el reglament i els redactors de la ponència política i organitzativa, si bé en la votació només van participar 1.545 persones, cosa que representa un 53,40% del cens que conjura un total de 2.893 inscrits.