Podem avisa que el Suprem «es carrega l'Estat de dret» al tombar la semillibertat de Forcadell

«Que s'atorgui competències en matèria penitenciària és un greu retrocés per als drets de tots els presos», lamenta Jaume Asens

zentauroepp50679137 pla mitj  del candidat d en com  podem al congr s  jaume ase191031212253

zentauroepp50679137 pla mitj del candidat d en com podem al congr s jaume ase191031212253 / Mariona Puig

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés i dirigent del partit morat, Jaume Asens, ha avisat aquest divendres que el Tribunal Suprem «es carrega l’Estat de dret» a l’«atorgar-se competències en matèria penitenciària», amb la seva decisió de tombar el règim de semillibertat concedit a l’expresidenta del Parlament català Carme Forcadell abans del tercer grau.

«Que el Suprem s’atorgui competències en matèria penitenciària és un greu retrocés per als drets de tots els presos. Amb cada alteració de les regles o restricció de drets es volen carregar el «desafiament independentista, però es carreguen l’Estat de dret», ha assegurat en un missatge que ha publicat a Twitter.

Notícies relacionades

El diputat d’En Comú s’ha referit així a la decisió adoptada aquest dijous pel tribunal que va jutjar el procés independentista a Catalunya d’estimar el recurs d’apel·lació de la fiscalia i ha revocat la interlocutòria del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 3 de Lleida, que va aprovar l’aplicació de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari a Forcadell, condemnada a 11 anys i mig de presó per delicte de sedició.

Tant Asens com altres dirigents d’Unides Podem han defensat en nombroses ocasions la necessitat que els polítics catalans condemnats per la seva participació en la consulta il·legal de l’1 d’octubre del 2017 surtin en llibertat.