NOUS COMPTES PER AL 2021

García Egea crida el Govern a aclarir si vol negociar els Pressupostos amb el PP o no

El secretari general dels populars assegura que Sánchez haurà de 'trair' la UE o els seus socis

casado-egea

casado-egea / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El secretari general del PPTeodoro García Egea, ha demanat aquest dijous al Govern que s’aclareixi sobre si vol que els populars se sumin a les negociacions delsPressupostos Generals de l’Estat del 2021 o no. Després que María Jesús Montero Pablo Iglesias hagin airejat les seves diferències sobre els socis amb qui volen comptar per als futurs comptes públics, els conservadors han aprofitat per assenyalar la inestabilitat interna de l’Executiu i els han demanat que deixin clar «quina és la versió real que defensen». 

«Abans d’asseure’s amb altres forces polítiques, demanaria al Govern que s’asseguin primer entre ells i consensuïn una llei de Pressupostos», ha sentenciat García Egea sobre la mà que ha estès la ministra d’Hisenda als populars. El dirigent popular ha assegurat que abans de poder parlar sobre el seu recolzament als Pressupostos de l’any que ve és necessari que els socialistes i morats es posin d’acord. «Espanya no es pot permetre que hi hagi baralles al Consell de Ministres», els ha retret. 

Notícies relacionades

No obstant, García Egea no ha descartat la possibilitat de dialogar amb l’Executiu sobre els Pressupostos. «Es pot aconseguir, se’n pot parlar. Nosaltres tenim la mà estesa», ha dit després de reiterar diverses vegades que aquest dimecres el Congrés va aprovar els dictàmens de Sanitat la Unió Europea de la Comissió de Reconstrucció gràcies a l’acord que van assolir amb el PSOE. No obstant, ha dit que tot diàleg està supeditat que el Govern presenti uns Pressupostos positius per a Espanya. «Quan coneguem els Pressupostos podrem emetre una opinió», ha conclòs. 

Tot i així, els conservadors creuen que si Pedro Sánchez vol oferir un projecte pressupostari que sigui ben rebut a la Unió Europea haurà de deixar de banda els plantejaments dels seus socis de Govern. «¿A qui trairà primer Pedro Sánchez en els pròxims mesos?», s’ha preguntat García Egea. «Això és el que està per decidir, si a Europa o als seus socis».