Iglesias avisa Sánchez que uns Pressupostos amb el PP són «incompatibles» amb Podem

El vicepresident segon descarta buscar el recolzament dels populars als comptes públics

Fa uns mesos també va vetar la participació de Cs en la negociació pressupostària

undefined54206656 el vicepresidente segundo del gobierno  ministro de derechos200722134937

undefined54206656 el vicepresidente segundo del gobierno ministro de derechos200722134937 / Eduardo Parra

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Iglesias vol frenar l’acostament entre el PSOE i el PP i evitar qualsevol possible entesa amb els populars per formar els pròxims pressupostos generals de l’Estat. Després que dimarts passat la ministra portaveu, María Jesús Montero, animés Pablo Casado a afegir-se a la negociació dels nous comptes públics, el líder dels morats ha avisat que la intervenció dels conservadors seria «incompatible» amb la presència d’Unides Podem a l’Executiu. 

Pràcticament alhora que el Congrés aprovava els dictàmens de sanitat i la Unió Europea de la Comissió per a la Reconstrucció –fruit de l’acord entre socialistes i populars–, Iglesias ha volgut tirar per terra l’estratègia dels seus aliats en el Govern de buscar el recolzament de Casado. «És legítim que el PSOE mantingui converses amb les formacions de la dreta, però no som ingenus: un Executiu en què hi ha Unides Podem és incompatible amb acords amb una formació que pacta amb la ultradreta», ha sentenciat a la seva arribada als cursos d’estiu d’El Escorial. 

El secretari general de la formació morada ha explicat que els Pressupostos per a l’any vinent, una vegada s’ha arribat a l’acord al si de la Unió Europea, hauran de ser «expansius» i que, per tant, no podrà intervenir-hi el PP. En aquest sentit, Iglesias ha assegurat que s’ha de buscar la majoria progressista que va permetre tirar endavant la investidura de Sánchez. Alguns d’aquests partits van mostrar dimarts passat el seu enuig per l’acord entre el PSOE i el PP en la Comissió de Reconstrucció. 

Mateixa argumentació

Notícies relacionades

Fa uns mesos, quan Cs va col·laborar amb els partits del Govern per aprovar diverses pròrrogues de l’estat d’alarma, Iglesias ja va llançar un missatge similar. En aquells moments, des de la part socialista de l’Executiu es va obrir la possibilitat de continuar negociant amb els d’Inés Arrimadas, una opció que el líder d’Unides Podem va vetar des del primer moment

«¿És viable arribar a un acord amb Cs? Jo crec que no», va dir en aquell moment al·legant, igual que ara, que els liberals són «completament incompatibles» amb l’acord d’investidura que van firmar Iglesias i Sánchez. «No renunciarem ni a una coma de l’acord», va sentenciar.