CONSELL NACIONAL

Units per Avançar avala que Batlle lideri un projecte «sense exclusions»

El PNC rebutja negociar acords abans que es convoquin les eleccions

zentauroepp54077474 11 07 2020 el dirigente de units per avan ar y teniente de a200711182201

zentauroepp54077474 11 07 2020 el dirigente de units per avan ar y teniente de a200711182201 / UNITS PER AVANCAR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consell nacional d’Units per Avançar ha avalat aquest dissabte que el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, lideri i cohesioni un projecte «catalanista, integrador, centrat i modern» que «no exclogui ningú». En la seva intervenció durant la reunió, que es va fer de forma semipresencial pel coronavirus, el dirigent d’Units va afirmar que ha arribat el moment que aquest projecte «ocupi un espai que ha sigut centrifugat pels fets que han fet del procés independentista un desordre».

«El camí de la unilateralitat ja fa massa temps que s’ha convertit en un atzucac, de confrontació entre catalans, de frustracions per a moltes persones», va constatar Batlle, per a qui aquesta deriva ha portat al fracàs del Govern i de les institucions catalanes.

Quant a la relació entre la Generalitat i el Govern central, el dirigent proposa «la implicació i la participació en la política espanyola amb lleialtat i compromís per les dues parts». «No es tracta de canviar cromos o intercanviar favors, sinó de participar activament perquè la veu de Catalunya s’escolti i continuï respectada. Volem dialogar i volem influir», va defensar, abans d’instar a forjar una llista per «ser decisius».

Blindar l’autogovern

Notícies relacionades

Batlle va defensar posar en marxa una candidatura que aposti «per augmentar l’autogovern, blindar les competències, millorar el finançament i per reforçar i incrementar l’Estat del benestar», mentre es va fixar com a prioritat la reconstrucció social i econòmica.

Un potencial aliat d’Units, el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), que acaba de néixer, va assegurar ahir que no obrirà cap negociació per a una coalició amb altres forces abans que es convoquin les eleccions catalanes. «No són del nostre interès els pactes de despatxos ni el repartiments de cadires», va advertir el portaveu de la formació, Oriol Puig.