1.000 DIES A LA PRESÓ

Cuixart: «El nostre límit mai més pot ser la presó ni l'exili»

El líder d'Òmnium anima a l'independentisme prosseguir la «lluita no-violenta» i la «desobediència civil»

jc-1000-dies-cat-16-9 tlg / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En la seva primera aparició en vídeo després de 1.000 dies empresonat, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha llançat aquest dissabte un missatge d’alè a l’independentisme i l’ha animat a seguir amb el procés mitjançant «la lluita no-violenta i la desobediència civil, com instruments imprescindibles per transformar la societat». I ha advertit: «La repressió és una palanca de lluita. Passi el que passi, el nostre límit mai més pot ser la presó ni l’exili».

Notícies relacionades

A presó des del 16 d’octubre del 2017, Cuixart ha afirmat que no sent «ni una mica d’odi ni de rancor cap a ningú», però s’ha reafirmat en la seva voluntat de «tornar-ho a fer» , amb referència a l’1-O, perquè «l’única lluita que es perd és la que s’abandona». «Ni la violència institucional ni la presó segrestaran la mobilització social ni la voluntat democràtica del poble de Catalunya», ha conclòs.

Un fragment d’aquest vídeo s’ha projectat en l’assemblea general que l’entitat ha celebrat aquest dissabte a Cornellà de Llobregat. «L’Estat espanyol no decidirà mai qui és el president d’Òmnium, perquè ni Franco va poder acabar amb Òmnium. Durant tots aquests mesos, un dels meus objectius ha sigut mantenir la serenitat i la determinació per sortir de la presó com a president de l’entitat per no cedir al xantatge de l’Estat», ha afirmat Cuixart.