MONARQUIA

El PP acusa Sánchez d'obrir ara el debat del rei emèrit pel 12-J

Fonts de Génova 13 mostren el seu «absolut i total recolzament» a Felip VI «ara i sempre»

undefined52333400 el presidente del gobierno  pedro s nchez  izq  y el preside200701105512

undefined52333400 el presidente del gobierno pedro s nchez izq y el preside200701105512 / Eduardo Parra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La direcció nacional del PP considera que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, obre ara el debat sobre el rei emèrit i la inviolabilitat del monarca per un interès electoral, amb l’objectiu d’«intentar aglutinar» votants de l’esquerra davant les eleccions basques i gallegues del 12 de juliol, segons han assenyalat fonts de la cúpula del partit.

La formació que dirigeix Pablo Casado ha assegurat, a més, que Sánchez ja va utilitzar l’exhumació de Franco davant les eleccions generals de l’any passat i ha recalcat que la gent «no està» en aquest moment en aquest tipus de debats, que ha qualificat de «capciosos», segons les mateixes fonts.

El PP ha reaccionat així a les últimes declaracions de Sánchez, que s’ha mostrat partidari d’afrontar un canvi en la Constitució per limitar la inviolabilitat del Rei. «Evidentment, la Constitució espanyola ha d’evolucionar conforme a les exigències d’exemplaritat i conducta política de les societats», ha defensat en una entrevista a ‘eldiario.es’ i ‘InfoLibre’.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, en una compareixença a Moncloa, Sánchez va admetre, a més, que considera «inquietants i pertorbadores» les informacions relatives als presumptes negocis del rei Joan Carles, a qui investiga la justícia per haver cobrat suposadament comissions per intercedir en el contracte de l’AVE a la Meca, i va valorar que el monarca actual, Felip VI, estigui «marcant distàncies» amb l’emèrit.

Fonts de la direcció nacional del PP han expressat el seu «absolut i total recolzament» a Felip VI «ara i sempre», alhora que han volgut desvincular les investigacions al rei emèrit de la imatge de l’actual cap d’Estat.