relació pp-govern

Casado titlla Sánchez d'«antipatriota» per «presumir» de no voler pactes amb el PP

El líder conservador, preocupat perquè el cap de l'Executiu doni «un cop de porta sonor» a acords econòmics

zentauroepp53867100 madrid  24 06 2020   el l der del pp  pablo casado  durante 200624093205

zentauroepp53867100 madrid 24 06 2020 el l der del pp pablo casado durante 200624093205 / J J Guillen

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha qualificat d’«antipatriota» el president del Govern, Pedro Sánchez, per «presumir» a l’estranger de no haver pretès «mai arribar a acords ni a una posició comuna» amb el PP, principal partit de l’oposició a Espanya. «Per això, va tardar 36 hores a abraçar-se públicament amb Pablo Iglesias, el partit del qual és el més radical que forma part d’un Executiu europeu», ha destacat.

En un acte electoral a Sant Sebastià, el líder popular ha reiterat que a Pedro Sánchez «li ha caigut la careta» quan ha «presumit» en un diari d’Itàlia que «mai» s’ha plantejat «pactar amb el PP», en al·lusió a l’entrevista publicada al ‘Corriere della Sera’, en la qual el cap de l’Executiu ha descartat qualsevol acord amb el PP, recordant que a Grècia, el PASOK, el partit socialista grec, «gairebé» va desaparèixer després d’assolir un acord amb la dreta al país.

A les files del PP interpreten aquestes paraules com que Sánchez rebutja acords amb el Partit Popular i «mai» ha pensat a pactar amb aquesta formació. Segons fonts de la direcció nacional del PP, aquestes manifestacions venen a «demostrar la nul·la voluntat d’acord» amb Casado.

«Entesos, senyor Sánchez» 

Pablo Casado ha apuntat que ja sabien que Sánchez no volia acordar amb els populars perquè, quan votaven a favor de la pròrroga de l’estat d’alarma els «insultaven» des del PSOE i, quan proposaven un acord a favor de l’ingrés mínim vital, ho feien des de Moncloa. És més, segons ha apuntat, davant de les seves propostes per a pactes d’estat plantejades a la Comissió de Reconstrucció del Congrés, els acusaven de «no voler i crispar», assegurant que eren «molt antipatriotes». «Resulta que, al final, l’antipatriota ho és, perquè parla malament del seu país en un diari a Itàlia, almenys de l’oposició», ha remarcat, explica Europa Press.

Per això, s’ha adreçat al president del Govern per dir-li: «Entesos, senyor Sánchez, però, almenys, no esmenta la població espanyola. D’allò de dir aquí una cosa i, després, fer la contrària se’n diu hipocresia a Itàlia i a Espanya. I allò d’intentar fer responsable els altres de les pròpies decisions, en aquest cas, de crispar, de confrontar i, després, no pactar, és pur cinisme, aquí i a Itàlia».

Notícies relacionades

Casado ha acusat el president de l’Executiu de «mentir a Espanya i confessar-se a Itàlia». «No és una qüestió de valorar si la gran coalició és rebutjada per Pedro Sánchez, sinó que menteix des de fa mesos, intentant pressionar altres partits per arribar a un acord de Govern que ara diu que mai s’havia plantejat», ha afegit.

D’altra banda, ha mostrat la seva preocupació per què el president del Govern, Pedro Sánchez, doni «un cop de porta sonor» a tot Europa a pactes econòmics, i ha assegurat que les previsions de la Comissió Europea per a Espanya evidencien «on condueix la seva política». «Ni brots verds ni gamma alta de l’èxit, sinó a una recessió enorme, que, a més, és més gran a Espanya», ha afegit.