INICIATIVA AL CONGRÉS

El PP pressiona el Govern per impedir el tercer grau dels independentistes

Els populars exigeixen la paralització de la política d'acostament de presos etarres

zentauroepp53867100 madrid  24 06 2020   el l der del pp  pablo casado  durante 200624093205

zentauroepp53867100 madrid 24 06 2020 el l der del pp pablo casado durante 200624093205 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

El PP ha registrat una proposició no de llei al Congrés per exigir al Govern que impedeixi el pas al tercer grau dels líders independentistes condemnats per sedició i que paralitzi la política d’acostament de presos etarres condemnats per terrorisme. 

Els populars pressionen l’Executiu de Pedro Sánchez perquè fiscalitzi les competències en matèria penitenciària a Catalunya i perquè renunciï a traspassar aquesta competència al País Basc, mentre reclamen que modifiqui la llei general penitenciària perquè l’accés a un nou grau requereixi un penediment «inequívoc» dels reus i que es mostrin partidaris de col·laborar «activament per impedir la comissió d’altres delictes anàlegs».

La normativa proposada pel partit liderat per Pablo Casado és que l’equip tècnic haurà de tenir present un escrit de proposta d’un model excepcional que acrediti el compliment d’aquests requisits, que la junta de tractament faci una tasca de comprovació d’aquestes circumstàncies abans d’elevar-lo al jutge de vigilància perquè l’aprovi.

Notícies relacionades

D’altra banda, insisteixen en una reforma del Codi Penal per recuperar el delicte de rebel·lió impròpia; introduir el compliment íntegre de les penes per a condemnats per rebel·lió, sedició i terrorisme, i restablir el delicte per convocatòria de referèndum il·legal. I, a més, que s’introdueixin modificacions en la llei de finançament dels partits polítics perquè els que tinguin dirigents condemnats a les seves files per algun dels delictes esmentats «no puguin rebre fons públics». També requereixen que es prohibeixin els «homenatges públics a terroristes».

Els nou líders independentistes a la presó estan a un pas d’accedir al règim de semillibertat, que els permetria anar a la presó només a dormir, d’acord amb la proposta de les juntes de tractament dels centres on compleixen condemna, que ha de ser ratificada ara per la Generalitat.