SEGURETAT

Operació policial a Badalona contra el terrorisme gihadista

La Policia Nacional deté tres persones per ordre de l'Audiència Nacional

zentauroepp54008510 05 07 2020 un furg n de la polic a nacional en el operativo 200705214856

zentauroepp54008510 05 07 2020 un furg n de la polic a nacional en el operativo 200705214856 / ALBIOL XG

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Tres homes de mitjana edat han sigut detinguts aquest matí a la localitat barcelonina de Badalona, en una operació contra el terrorisme gihadista ordenada per l’Audiència Nacional i duta a terme per la Policia Nacional.

Fonts policials han informat que l’operació ha començat cap a les quatre de la matinada al carrer de Calderón de la Barca, al barri de la Salut de Badalona, i ha acabat gairebé al migdia. Els tres sospitosos vivien en un mateix bloc i, segons les mateixes fonts, se’ls seguia per haver dut a terme tasques de captació i en els últims dies s’havia constatat la seva radicalització.  

Els agents han entrat en una vivenda, on s’han apoderat de divers material, entre el que hi ha documentació i un ordinador, segons informe Efe. L’operació s’ha precipitat davant la por que el grup fes un pas més en la seva escalada de captació. 

Secret de sumari

Notícies relacionades

El Jutjat Central número 3 de l’Audiència Nacional, que s’encarrega de tramitar el cas, ha decret el secret del sumari, de manera que es desconeixen els detalls de la investigació. En el cas han participat agents de la Brigada Provincial d’Informació i de la comissaria de Sant Adrià de Besòs, en coordinació amb la Comissaria General d’Informació.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha informat posteriorment a les xarxes socials que la Guàrdia Urbana de la ciutat ha col·laborat en l’operació. En el missatge, l’alcalde felicita la Policia Nacional «per ajudar» amb la seva acció d’avui «que els veïns d’aquests barris puguin viure amb més tranquil·litat».