SALA SEGONA

El Suprem accepta apartar el magistrat nomenat per a la JEC del recurs de Torra

L'alt tribunal ha rebutjat la recusació d'11 magistrats plantejada pel president català

La considera «extemporània», al no saber ni tan sols quins jutges revisaran la seva condemna per desobediència

zentauroepp53948176 torra200701103744

zentauroepp53948176 torra200701103744 / Silvia Jardi

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El ple de la Sala Penal ha acceptat l’abstenció del magistrat Miguel Colmenero com a ponent del recurs de cassació interposat pel president de la GeneralitatQuim Torra, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació per desobediència comès per autoritat o funcionari públic. Colmenero va plantejar apartar-se de la revisió d’aquesta condemna a l’haver sigut designat membre de la Junta Electoral Central i procedir justament de la resolució de l’àrbitre electoral.

En el marc d’aquesta peça d’abstenció, el ple de la Sala Segona ha dictat una altra interlocutòria en què acorda inadmetre a tràmit la recusació plantejada per Joaquim Torra contra 11 magistrats d’aquesta sala, a qui corresponia resoldre la petició d’abstenció.

Notícies relacionades

En la seva interlocutòria, afirma que la recusació és «extemporània» i es funda en «causes que s’invoquen de manera arbitrària, que no tenen relació amb l’objecte del plet o causa, que no és altre que un incident d’abstenció, i la seva concurrència és descartable ‘ab initio’ si tenim en compte que no comprometen la imparcialitat dels magistrats que s’han de limitar a decidir si estimen justificada una abstenció».

Afegeix que la recusació es planteja contra tota la Sala Penal al si d’un incident, motiu pel qual, d’acord amb diferents resolucions del Tribunal Constitucional, «no té substantivitat jurídica i no és creditora d’una decisió sobre el fons». Per això rebutja de ple l’admissió a tràmit de la recusació.