Nova normalitat

El Govern espera que el «canvi de posició» de Casado no sigui pel 12-J

Montero es mostra cauta davant de l'acostament del PP, que va recolzar el decret de nova normalitat

La ministra considera que ha arribat a aquesta posició després d'una «reflexió profunda» del seu líder

zentauroepp53895678 politica200626140948

zentauroepp53895678 politica200626140948 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP va recolzar dijous al Congrés el decret de nova normalitat, que ha de regir la vida dels espanyols fins que es trobi una vacuna o una teràpia eficaç contra el coronavirus. També a la comissió de reconstrucció, els dirigents populars estan en converses amb el PSOE per poder arribar a acords, especialment en matèria sanitària. El Govern dona la benvinguda a aquest «canvi de posició» de Pablo Casado, tot i que tem que sigui perquè vol moderar la posició del seu partit abans de les eleccions gallegues i basques del 12 de juliol.

Notícies relacionades

La ministra portaveu i titular d’Hisenda, María Jesús Montero, ha celebrat en la roda de premsa després del Consell de Ministres aquest acostament i espera que sigui fruit d’una «reflexió profunda» i no respongui al parèntesi electoral. «Benvingut aquest acord, tant de bo tingui continuïtat, especialment en una matèria en la qual el Govern té els cinc sentits com és l’ajuda europea», ha assenyalat Montero. La ministra es referia a les condicions que Casado creu que Brussel·les ha d’imposar a Espanya per accedir al fons de 750.000 milions d’euros de la Unió Europea. Fa dies que l’Executiu li demana que deixi de reclamar aquesta condicionalitat i donar la impressió que Espanya necessita uns «homes de negre» perquè els ajuts no es malversin.   

La portaveu de la Moncloa ha dit que el seu Govern vol pactar amb la «dreta moderada». Davant de la pregunta de si Pedro Sánchez trucarà a Casado per reunir-se en els pròxims dies, ara que la comissió de reconstrucció és ja a la fase de conclusions, ha insistit que «no depèn de despenjar el telèfon sinó de la reflexió profunda» sobre què vol el PP en els pròxims anys. Segons la seva opinió, tant Sánchez com la resta de membres de l’Executiu estan «cent per cent disponibles» per reunir-se o contactar telefònicament amb el principal partit de l’oposició perquè els acords puguin progressar.