De los Cobos recorre el seu cessament davant del Ministeri de l'Interior

De los Cobos va ser cessat fa unes setmanes després que membres de la policia judicial de la Comandància de Madrid, que dirigia, entreguessin un informe a la jutge que portava el cas de la manifestació del 8-M

undefined51986979 madrid  27 01 2020  juicio contra el mayor de los mossos d e200602212119

undefined51986979 madrid 27 01 2020 juicio contra el mayor de los mossos d e200602212119 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos ha presentat un recurs d’alçada davant del Ministeri de l’Interior contra el seu cessament pels responsables del cos i d’aquest departament, segons han informat a Efe fonts del seu entorn.

Fonts pròximes al coronel han indicat a Efe que serà el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, qui haurà de resoldre la decisió que va firmar el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez.

De los Cobos va ser cessat fa unes setmanes després que membres de la policia judicial de la Comandància de Madrid, que dirigia, entreguessin un informe a la jutge que portava el cas de la manifestació del 8-M i la seva possible influència en l’expansió del coronavirus.

Notícies relacionades

En un primer moment, Grande-Marlaska va atribuir el cessament a raons d’organització internes i el va desvincular d’aquest informe, si bé posteriorment va matisar que responia a la filtració del mateix als mitjans i va argumentar que no donava més detalls per respecte a la carrera professional de De los Cobos.

El cessament va motivar la dimissió del màxim comandament operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña, i un intent de reprovació parlamentària per part de l’oposició que es debat aquesta setmana al Congrés.